Program Vali Çeber’in Sevgi Dili Projesi için hazırlanan defterde yer verilen yazısının öğrenciler tarafından okunması ile başladı. Ardından sırası ile öğrenciler anne ve babalarını bağımlılıktan kurtarmak için yaptıklarını anlattılar.

Programda öğrencilerin büyük ilgisi ile karşılanan Vali Çeber; ‘Geldiğim yerden memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. Bizim çok önemsediğimiz şeyi, sigarayla mücadeleyi gerçekleştirmiş bulunuyorsunuz. Öğrencilerimize, annelerine ve babalarına sigarayı bıraktırdıkları için teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Projenin sahibi Doktor Ali Bey’in dediği gibi “ “Biz ne istiyorsak, ne yapıyorsak hep sizler için hep çocuklarımız için, sizlerin mutluluğu için istiyoruz.”

Bağımlılıkla hep beraber, zararlı bağımlılıkların herbiriyle mücadele etmeliyiz. Biliyorsunuz bağımlılıklarla mücadele Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde hassasiyetle durduğu bir mevzu. Biz, Cumhurbaşkanımıza ‘ Sayın Cumhurbaşkanım Rize’de, memleketinizde bağımlılıkla mücadelede başarılı olduk artık Rize’de sigara kullanılmıyor.’ demek, bu müjdeyi Cumhurbaşkanımıza vermek istiyoruz. Bunun için sevgi dilini kullanacağız.

Biz trafikte de çocuklarımızdan çok yardım gördük. Çocuklarımız araç içinde veya dışında anne ve babalarını uyarıyorlar, ‘anne-baba biz sizi çok seviyoruz lütfen dikkatli ol, bizi sensiz bırakma.” diyorlar, bu anne-babalar üzerinde çok etkili oluyor.

Çocuklarımızın anne- babalarına, öğretmenlerine sarılıp sigaradan kurtarmaya çalışması bizim gayretlerimizden çok daha etkili oluyor.

Bir kez daha projede emeği olan Ali Bey’e, öğretmenlerimize, öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.