Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonu'nda Rize Müftülüğünce düzenlenen ve 54 Kuran kursundan 304 hafızın yer aldığı icazet merasimine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ülkemizin manevi değerlerle kuşatılmış gençlere ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bunun örneklerini 15 Temmuz'da gördük. Şair ne güzel söylemiş, 'Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar. Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma nasıl böyle bir imanı boğar. Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar.' Kuran'ı okuyup anlamak ne güzel. Bizim rehberimiz Kur'an-ı Kerim'i okuyup anlamak ne güzel. Kuran'ı ezberleyen hafızlar artık manalarını anlayarak anlatmaları gerekir" dedi. 


Buradaki etkinliğin ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nü ziyaret eden Bakan Osman Aşkın Bak, burada halk oyunları ekibinin gösterileri ile karşılandı. Bir süre ekiplerle birlikte horona eşlik eden Bak, atölyeleri ziyaret etti, kurslarla ilgili Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik'ten bilgiler aldı. Taekwondo kursunu ziyareti sırasında sporcularla sohbet eden Bak, küçük bir sporcu ile güreşe tutuştu. Bak, ziyareti sırasında sporculara, "Rakiplerimizi nasıl teknikle yeniyorsak derslerimize de çok çalışacağız" yönünde tavsiyelerinde bulundu


Rize Ticaret Borsası Başkanlığı'nda Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Osman Aşkın Bak, burada yaptığı konuşmada, "Sivil topluma önem veriyoruz ve bundan sonrada vermeye devam edeceğiz. Sizlerin düşünceleri bizlere yol gösterecektir" ifadelerini kullandı. Toplantı daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti.