RİZE'nin Yeniköy Mahallesi'nde taşıyıcı kolonlarında çatlaklar oluşan ve dün tahliye edilen 8 katlı, 21 daireli apartmanda teknik ekiplerce inceleme yapıldı. Hazırlanacak raporun ardından bina ile ilgili karar verileceği belirtildi. 



Yeniköy Mahallesi'nde yer alan 8 katlı 21 daireli Kent Apartmanı'nın taşıyıcı kolonlarında dün çatlaklar olduğunu gören bina sakinleri olayı polis ve belediye ekiplerine bildirdi. Mahalleye gelen ekipler yaptığı incelemede binanın kolonlarında çatlaklar olduğunu belirledi.

Tedbir amacıyla binanın hemen boşaltılması kararlaştırıldı. Polis ve zabıta ekipleri, herkesi uyararak binayı tahliye etti. Apartman sakinleri daha önce de küçük çaplı çatlakların oluştuğu bina ile ilgili durumu yetkililere bildirdiklerini belirterek önlem alınmasını istedi.



TEKNİK İNCELEME YAPILDI

Koılonlarında çatlaklar olan apartmanda Rize Belediyesi İmar Müdürlüğü, AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri teknik inceleme yaptı. Karot örnekleri alınan bina ile ilgili teknik rapor hazırlanacak. Rapora göre binanın yıkılacağı ya da güçlendirilerek yeniden ikamete açılacağına karar verilecek. Bu arada AFAD ekipleri, tahliye edilen apartman sakinlerini de misafirhanelere yerleştirdi.