Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün TURAN ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize'de yapımına devam edilen Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm projesini yerinde inceledi.

İnşaat alanını ve örnek olarak tamamlanan daireyi inceleyen heyet son durum hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı.

TOKİ Başkanı Ergün Turan burada yapmış olduğu açıklamada, “Rize’deki Kentsel Dönüşüm projesi Karadeniz’de yapılan Kentsel Dönüğüm Projelerinden bir tanesidir. Rize arazi yapısı dolayısıyla sağlam zemin çalışması isteyen bir bölge olduğu için biz de TOKİ olarak burada sağlam bir zemin çalışması yaptık. Projemizi şu aşamada çok iyi bir noktaya getirmiş bulunmaktayız. Nasip olursa bu projeyi bahar aylarında bitirmiş olup konutlarımızı sahiplerine teslim etmiş olacağız. Bu gün burada numune olarak yapmış olduğumuz dairemizi Belediye Başkanımız ile birlikte gezdik yerinde incelemeler yaptık. Rize Belediyemizle koordine içerisindeyiz. İnşallah birkaç ay sonra kura çekimlerimizi gerçekleştirmiş olacağız. Ayrıca Rize’de diğer Kentsel Dönüşüm alanları içinde Belediye Başkanımız ile görüşme içerisindeyiz” dedi.


Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise yapmış olduğu açıklamada, “Rize Belediyesi olarak Timya Vadisi olarak adlandırılan Yeni Köy Mahallemizde başlatmış olduğumuz Kentsel Dönüşüm çalışmalarımız hızla devam etmekte olup bugün TOKİ Başkanımız ile birlikte çalışmaların son aşamasını değerlendirdik. Bu çalışmanın ardından nasipse diğer bölgelerimizde de benzer çalışmaları başlatma çabası içerisindeyiz. Her zaman ilimiz için en güzelini yapmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.