Önceki ay gerçekleşen Türkiye Barolar Birliği seçiminde eksi başkan Metin Feyzioğlu'nu destekleyen Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe Türkiye Barolar Birliğinde eksen kayması yaşandığını belirterek yeni yönetimin kısa sürede ortaya koyduğu tabloyu değerlendirdi.

Baro Başkanı Ümit Peçe "TBB Başkanlığını büyük bir özveri ile yürüten önceki dönem TBB Başkanı Sn. Metin Feyzioğlu’nun sadece meslek sorunlarını çözmek, milli meselelerde devletinin yanında olmaktan başka bir amacı olmamasına karşın durduğu yeri eksen kayması olarak niteleyen güruhun eksenini enteresan yerlerde görmekteyiz. Sayın Birlik Başkanı kendisini destekleyenlere mahçup olmama adına hızlıca diyet borcunu ödemeye başlamış. Roboski anması, HDP il Binasına yapılan saldırının İzmir’de görülen davası, Metin Lokumcu davası gibi pek çok siyasi olmanın ötesinde terör örgütlerinin avukatlığına soyunmuştur. Aynı başkan Diyarbakır’a gitmiş ama Diyarbakir annelerini ziyaret şöyle dursun eminimki onlara nefretle bakmıştır. Trabzon Barosunun davetlisi olarak gelmiş ancak Eren Bülbül’ün şehadet yıldönümü olmasına karşın ziyaret hiç aklına gelmemiş, Trabzon Barosu Başkanı ablamız da malesef hatırlatma ihtiyacı duymamıştır" dedi.

Av. Ümit Peçe "Metin Feyzioğlu’nu Ak Parti’li olarak nitelendiren zatlara soruyorum; Metin Feyzioğlu döneminde Rize hiç kayrılmışmıdır? Tabiri caizse sizden fazla birlik bütçesinden 5 kuruş almışmıdır? Ama siz daha göreve gelir gelmez kayırmacılığa başlamışsınız.Trabzon Barosu Başkanım siz seminer yaparken Rize- Trabzon ortak semineri yerine Artvin- Trabzon Barosu ortak semineri yapmayı, Rize’yi yok saymayı hangi düşünce ile kararlaştırdınız? Rize ile derdinizi anlayabilirmiyiz? Lafa sıra gelince demokrası havarisi kesilen siz, Metin Feyzioğlu’nun Rize ziyaretini dahi hazmedemeyen siz hangi kafayla fikir özgürlüğünü savunuyorsunuz? Sizin fikirlere saygınız da demokrası anlayışınız da yerin dibine batsın.Evet siz diyet borcunuzu ödemeye devam edin. Biz de doğruları savunmaya, konuşmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.