Taşlıdere Spor salonunda gerçekleştirilen yarışmalar zorlu ve bir o kadar çekişmeli mücadelelere sahne olurken, sporcuların göstermiş olduğu performans renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye'nin farklı illerinden gelen sporcuları Vali Ersin Yazıcı yalnız bırakmayarak müsabakaları bir müddet yerinde izledi.

Vali Ersin Yazıcı ödül töreninde yaptığı konuşmasında takımlara katılımlarından dolayı teşekkür ederek, tüm takımları kutladı.

Rize'de sportif anlamda yapılan faaliyetlerin ciddi oranda artmaya başladığını kaydeden Vali Yazıcı, '' Müsabakanın Rize'de gerçekleşmesinden büyük bir mutluluk duydum. Rize'de artık tüm spor branşlarının organizasyonları profesyonel bir şekilde yapılabilmektedir.  Centilmenliğin ön planda olduğu müsabakalarda mücadele eden tüm sporcuları ve antrenörleri tebrik eder, başarılarının devamını dilerim "dedi.

Yarışmada dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz, Fındıklı Kaymakamı Arif Karaman, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik tarafından verildi.

Rize'de şampiyonluk vizesini alan takımlar, Mart ayında Fransa'da yapılacak ISF Liseler Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek.

Müsabakalara; Adana, Ankara, Sivas, Samsun, Muğla, Kastamonu, İzmir, Giresun, İstanbul ve Antalya illeri katıldı.

Gruplarında ilk üçe giren takımlar:

GENÇ ERKEKLER

1. Antalya Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu Lisesi

2. İstanbul Özel Çamlıca Doğa Anadolu Lisesi

3. Ankara Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

GENÇ KIZLAR

1. Ankara Özel Çankaya Doğa Anadolu Lisesi

2. İstanbul Özel Bostancı Doğa Anadolu Lisesi

3. Kastamonu Özel Artsam Anadolu Lisesi