Rize’de 5 mahalle duble yolla birbirine bağlanıyor.
Rize’nin engebeli coğrafi yapısı, şehir merkezinde bile mahalle yollarının bağlantısı için zaman zaman tünellerin yapılmasını zorunlu kılıyor. Rize ile Pehlivantaşı Mahallesi arasında yapımı süren 5.5 kilometrelik duble yol kapsamında açılan 250 metrelik çift tüp tünelde bugün son çalışma ile ışık görüldü.

Kısa bir süre önce başlayan tünel çalışmasında giriş ve çıkış yönlerinden gerçekleştirilen kazı çalışmalarında hızla mesafe alınarak bugün yapılan çalışma tüneller buluşturuldu. Trenle gerçekleştirilen kazıyı AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ve AK Parti İl Başkan Vekili İshak Alim izledi. Kurban kesilerek gerçekleştirilen son kazıda iş makinesi kalan son kaya kütlesini de kırdı. Kırılan kesimden sızan ışık törene katılanlar tarafından alkışlanarak kutlandı.



"RİZE’Yİ 100 YIL SONRAYA HAZIRLIYORUZ"
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’de gerçekleştirilen dev projeler ile Rize’nin 100 yıl sonrasını planladıklarını belirterek, “Burada aslında devasa bir iş yapılıyor. Bu çalışmalar Rize’nin bugünü için yapılmıyor. Biz burada bir ekip olarak Rize’nin 50-100 yıl sonrasını planlamaya çalışıyoruz. Biz ortaya bir vizyon koyuyoruz. Bu tüneller ve yollar tamamlanarak şehrin çevresinde bir link hattı oluşturmanın gayretindeyiz. 50 yıl sonra bugün yapılanma olmayan bu bölgeler inanıyoruz ki şehrin merkezi olacak” dedi.



Karal, Pehlivantaşı Mahallesi yolu ve tünelleri ile 5 mahalleyi duble yol ile birbirine bağladıklarını ifade ederek “Türkiye’de 9 vilayet şu anda duble yollarla birbirine bağlı değil. Ancak biz Rize’de şükürler olsun mahallelerimize ulaşım sağlamak için duble yollar yapıyoruz. Mahallelerimizi duble yollar ile birbirine bağlamaya çalışıyoruz. Bu yollar ile Değirmendere, Pilavdağı, Canbolat, Pehlivantaşı ve Hayrat Mahalleleri duble yol ile birbirine bağlandı, tüneler açıldı. Bugün burada ışığı da gördük. Bitmek üzereler. Şehir Merkezi ile Pehlivantaşı Mahalesi arasındaki 5.5 km’lik bu yolu en kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz. Bitince de bu yolu Güney Çevre Yolu’na bağlayacağız. Projelerimiz ile yolları bölüyoruz ama gönülleri birleştiriyoruz. Bu projeler ile Rize’mizin her yanını çok daha kolay ulaşım sağlanır hale getireceğiz” diye konuştu.



Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ise yaptığı açıklamada, Rize’nin zorlu coğrafyasının şehir merkezindeki mahallelerin bağlantısında bile büyük yatırımlar gerektirdiğine dikkat çekerek “Rizemizde sadece kırsalda değil şehir merkezinde de hizmet götürmenin ne kadar maliyetli olduğu görülüyor. İster istemez şehir merkezinin içerisinde de mahalle yollarını birbirine bağlamak için bu tür büyük projeler yapmak zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştu.