Rize Valisi Kemal Çeber, 2019-2020 eğitim öğretim yılı başlamadan Rizeli iş insanlarına eğitime destek mektubu gönderdi. Mektupta "Evlatlarımızın kaliteli bir eğitim alarak 2023 ve 2071 'Türkiye’sinin liderleri, uygulayıcıları olarak yetişmeleri eğitim kurumlarının maddi yönden güçlendirilmesine bağlıdır” ifadelerini kullanan Vali Çeber “Bu şehrin çocuklarını hayallerine kavuşturmak için 332 eğitim kurumumuzda 64840 öğrenciye 4906 öğretmenimizle eğitim veriyoruz. Rize'de eğitimin niteliğinin artırılması ve 2023 Eğitim Vizyonunda öngörülen hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için merkezî bütçeden sağlanan finansmanın yanında zaman zaman ek finansmana ihtiyaç duyabiliyoruz. Bu kapsamda yapacağınız bağışlar Bize Milli ‘Eğitim Müdürlüğü adına açılan hesapta toplanarak okulların yapım, bakım, onarım ihtiyaçlarının dışında her okulun kendi koşullarında gelişimini desteklemek adına yenilikçi fikir, proje, beceri tasarım atölyesi ve sosyal etkinlikler için kullanılacaktır” dedi.

Şartları elverişsiz okullara pozitif ayrımcılık yapılacağının belirtildiği mektupta gelen bağışların hangi okulun hangi talebi için kullanıldığı fotoğraflanıp belgelenerek bağışın kullanıldığı faaliyet ile bağış sahibinin mutlaka bilgilendirileceği açıklandı.

Milli Eğitim Müdürlüğünün Tanıtım CD'si ve Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı "Rize Türküleri Albümü”nün hediye olarak gönderildiği mektup “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın Evliya Çelebi'nin torununa benzettiği Rizeliler için söylediği ‘Ülkemizin dört bir yanına ve dünyaya dağılmışlar ama asla köklerinden kopmamışlardır. Doydukları yeri sahiplenmişler ama doğdukları yeri unutmamışlardır’ sözünden alınan güvenle en ufak miktarlar bile karşılık bulacaktır” cümleleri ile sona eriyor.