Rize'de yapımı devam eden yatırımları yakın takibe alan Vali Yazıcı, "İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılıp yapımı devam eden kamu yatırımlarını ziyaret ederek incelemelerde bulunuyorum.  Temel amacımız, bir an önce inşaatlarımızı tamamlamak. Yatırımların sorunsuz bir şekilde ve zamanında tamamlanması için bu denetimlerimizi devam ettireceğiz." dedi.

AMACIM HİZMET
Vali olarak Rize'de bulunuş amacını, hizmet üretmek ve kurumlara destek olmak olarak nitelendiren Vali Yazıcı, şöyle dedi: "Rize'de farklı sektörlerde önemli kamu yatırımlarımız var. Eğitim altyapısını güçlendirmek, yatırımlarımızı tamamlamak temel hedefimizdir. Bugün inşaatlarımızı dolaşarak okullarımızdaki son durumu yerinde görmek, bir aksaklık varsa yetkilileri uyarmak amacıyla incelemelerde bulunuyorum. İlgili arkadaşlarımızla inşaatlarda dolaşarak son halini yerinde görme fırsatı bulduk. Birçok inşaatımız büyük bir hızla devam ediyor."dedi.

DEVLETİMİZİN SICAKLIĞINI YANSITMALIYIZ

Devlete ait her iş çok önemlidir. Devletin kaynaklarını titizlikle kullanacağız ve işimizi en güzel şekilde yapacağız ifadelerini kullanan Vali Yazıcı, "Vatandaş odaklı kamu hizmeti anlayışı ile vatandaşlarımıza kaliteli, etkin ve verimli hizmet sunmak, en öncelikli hedefimizdir. Vatandaşlarımıza hizmet ifa ederken, devletimizin sıcaklığını, hoşgörüsünü yansıtmalıyız."dedi.

ALTYAPIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ

Denetlediği kamu yatırımları inşaatlarında gördüğü eksikliklerin giderilmesi için daire amirleri ile yüklenici firma sahiplerine talimat veren Vali Yazıcı, "Hepimizin hedefi vatandaşlarımıza hizmet etmek ve onların yaşam kalitesini yükseltmektir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin daha çağdaş eğitim kurumlarında eğitim görmelerini sağlama adına ciddi yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bütün bu yatırımlarla altyapımızı güçlendiriyoruz."dedi.

YATIRIMLARIMIZI TAMAMLAMAK TEMEL HEDEFİMİZ

Okulların yapımında Millî Eğitim Bakanlığı,  İl Özel İdaresi ve emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Yazıcı, "Rize'de eğitim yatırımları büyük bir hızla devam etmektedir. Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığımız, İl Özel İdaremizden yatırıma giren işlemlerimiz, ilgili kurum ve kuruluşlarımızın katkılarıyla gerçekleştirilen diğer yatırımlarla birlikte Rize'de eğitim noktasındaki ihtiyaçlarımız önemli ölçüde giderilmiş oluyor.  Tesislerimizde çalışmalar devam ediyor. Bir kısmı bitme aşamasına geldi. Bir kısmı ise yapımı devam ediyor. Ziyaretimize Pazar'dan başlayıp Çayeli ve Merkez'deki bazı yatırımlarla devam ettik. Eğitim altyapısını güçlendirmek, yatırımlarımızı tamamlamak temel hedefimizdir.  Okullarımızda spor salonu, atölye, pansiyon gibi eksikliklerimizi de gidermek için çalışıyoruz."şeklinde konuştu.

SON DERECE TİTİZ DAVRANIYORUZ

Vali Ersin Yazıcı, yapımı devam eden okullarda, inşaat kalitesi bakımından da son derece titiz davranılması gerektiğini,  binaların yapımında hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını, bu nedenle yakın zamanda hizmete sunulacak bu okulların günümüzün en iyi donanımıyla eğitim-öğretime kazandırılmasını hedeflediklerini söyledi.

EN KARLI YATIRIM: EĞİTİM

Eğitimin yapılan en karlı yatırımlardan bir tanesi olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Büyük ve güçlü Türkiye hedefimize ulaşmak için eğitim konusunda daha fazla yatırım yapmak zorundayız. Eğitim seferberliğimiz devam etmektedir. İlin Valisi olarak yapımı devam eden okul binalarımız ve eğitim tesislerimizin şantiyelerini sık sık ziyaret ediyor, gecikmeye meydan vermeden bir an önce bitirilmesini arzu ediyorum. "dedi.

İnceleme gezisine ilk olarak yapımı devam eden Pazar Necat Sağbaş Anadolu Lisesi ve Pazar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu inşaatı ile başlayan Vali Ersin Yazıcı daha sonra Çayeli 9 Mart İlkokulu, Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hizmet binası ile yapımı tamamlanan Merkez Halk Kütüphanesi inşaat alanlarını gezdi.

Vali Yazıcı'ya incelemelerinde Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş ve diğer yetkililer eşlik etti.