Başkan Kasap, Anıtın taban genişliği 6 m. Yüksekliği 12 m. dir. Şehitlerimizin simgesi Yıldız formunda olan anıt ; 6 m. taban genişliği ile yükselip, 3.5 m sonrasında 2 m. genişliğinde yükselmektedir. Anıtın tepe noktasındaki yıldız köşelerinin farklı uzunluklarda olması; şehitlik makamının süreklilik arz eden yükselişini ifade etmektedir. 5 m yüksekliğinde , 3.80 m çapında , 2m yüksekliğinde, kemer formunda, fiberglas rölyef çalışması yer almaktadır.
Rölyef çalışması 3 bölümden oluşan kompozisyonun birleşmesi ile bütünü oluşturmaktadır.

1. Bölüm’de : Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde; kadını ile , erkeği ile, askeri ile zor şartlarda ve kahramanca verilen kurtuluş savaşı mücadelesini ifade eden kabartma figürlerin yer aldığı kompozisyondan oluşmaktadır Ayrıca bu kompozisyonda yöresel kıyafetli asker figürü de yer almaktadır.

2. Bölüm’de : 15 temmuz hain darbe girişimine karşı ; Halkımızın topyekün olarak, Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Önderliğinde verdiği kahramanca mücadeleyi ifade eden kabartma figürlerin yer aldığı kompozisyondan oluşmaktadır. Ayrıca bu kompozisyonda , 15 temmuz hain darbe girişimine karşı kahramanca mücadele eden ve simge haline gelen Ömer Halisdemir figürü de yer almaktadır. Kompozisyonun bitiminde ise Sayın Cumhur Başkanımızın: Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek devlet sözü ve imzası yer almaktadır.

3. Bölüm ise : 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Halkımızın kahramanlıklarını ve zaferini ifade eden figürlerden oluşmaktadır.

Son kısımda da : Türk halkının birlik ve beraberliği sayesinde Bayrağımızın ebediyete kadar dalgalanacağını Adeta Gazi Mustafa Kemal’in: ‘Tükiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözünün tecellisini ifade eden, bayrağımızı göklere yükselten kabartma kompozisyon yer almaktadır diye konuştu.