2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara dağıtılmak üzere illere gönderilen ders kitapları il protokolü tarafından öğrencilere takdim edildi.

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen program kapsamında, Rize Valisi Kemal Çeber ve Belediye Başkanı Rahmi Metin Doğuş Çay İlkokulunu ziyarette bulundular.
Okul ziyareti kapsamında ilk olarak öğretmenlerle bir araya gelen Vali Çeber ve Başkan Metin, okul yönetiminden bilgiler aldılar. Kısa bir sohbetin ardından Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Pratik ile Teori’nin bir araya getirildiği “Okulum Rize” adlı kitap içerisindeki bilgilerin öğrencilerimize aktarılması için öğretmenlere takdim edildi.

Daha önce bir Eğitimci olan ve Rize Belediye Başkanlığı görevini devralan Belediye Başkanı Rahmi Metin, elindeki kitabı okulda karşılaştığı ve yıllar önce öğrencisi olan şimdi ise öğretmenlik yapan öğrencisine takdim etmesi sırasında duygulu anlar yaşandı.

Sohbetin ardından sınıfları dolaşan Rize Protokolü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen ücretsiz kitapları öğrencilere takdim ederek, başarılı bir eğitim yılı geçirmeleri dilek ve temennisinde bulundular.