İmza töreninde, Üniversite Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih SEYİS de hazır bulundu.

Daha önce imzalanan, yürütücülüğünü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin yaptığı proje kapsamında ilimizin ve bölgemizin en önemli ürünü olan çay kalitesinin geliştirilmesi noktasında yapılan birçok çalışma DOKAP tarafından desteklenmektedir. İmzalanan yeni protokol ile Rize ve Pazar ilçesi için önemli bir proje olan “Minyatür Çay Fabrikası” projesi de DOKAP tarafından desteklenecektir.

Bu proje kapsamında, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinde kurulması amaçlanan minyatür çay işleme atölyesi, çay tarımında bilimsel çalışmaların artmasına olanak sağlayacaktır.

İmza töreninde bir konuşan Rektör Karaman, “Çay ilimiz ve bölgemiz için vazgeçilmez bir üründür. Çay üretiminde dünyada ilk beş ülkeden birisi Türkiye’dir ancak en çok tüketimin gerçekleştirildiği ülkelerin de başında gelmekteyiz.  Üretimden işlenmesine kadar her aşamada çayın kalitesinin artırılması ve tüketiciye daha kaliteli çay sunulması noktasında biz Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak araştırma grupları ile Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarıyla ÇAYKUR, DOKAP ve Ticaret Borsası ile çalışmalar yürütmekteyiz. Hem ilimize hem bölgemize destek veren DOKAP’a teşekkür ediyor, protokolün hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

DOKAP Başkanı Ekrem YÜCE ise konuşmasında, “ Karadeniz Bölgesi’nde stratejik ürünlerde fındıktan sonra ekim alanı en geniş ürünlerden birisi çay. Çayın bölgemiz için taşıdığı önemi dikkate alarak üretiminin, kalitesinin artırılması için gerçekleştirilen birçok projeyi destekliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile birlikte attığımız bu adımın da ilimize, bölgemize ve halkımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.