15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, eski Gençlik ve Spor Bakanı AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ve AK Parti İl Başkanı İshak Alim, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’tan projenin son durumu hakkında bilgiler aldılar.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap yaklaşık 2 yıldır inşaat halindeki projenin bütün hızıyla devam ettiğini belirterek” İçerisinde 600 araçlık kapalı otoparkı ve üst kısmında sosyal donatıları barındıran projede önce fore kazıkların çakıldığı bir çalışma yapıldı. 2. Sıra fore kazık ihtiyacı oldu. Bu sürede teknik sebeplerden gecikme yaşandı. Sonra 2.ihale yapıldı ve inşaat şimdi hızla devam ediyor. Projede kaybettiğimiz bir miktar zaman var. Kaybedilen bu zamanda önemli bir gelişme yaşanarak, imkansızlık nedeniyle daha sonra projeye katılması düşünülen yarım dönümlük alan projeye dahil edildi. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla acele kamulaştırma gerçekleştirilerek ilerde kaybedilecek zamanı öne çektik, projenin güncel tarihi içerisinde araziyi alarak avantaja dönüştürdük. Belli bir miktardaki giderleri Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan projeyi her halükarda bu yıl içinde bitireceğiz, hem ihalenin şart namesi hem de bizim hedeflerimiz bu yöndedir” dedi.

“ÇİÇEK BÖCEK DESELERDE PARK BAHÇE YAPMAYA DEVAM ETTİK”

Halkın nefes alacağı alanlar oluşturmak için 4 yıldır imkanlar doğrultusunda park bahçe çalışmaları yaptıklarını belirten Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap “her ne kadar bahçe düzenlemelerimizi bazı kişiler çiçek böcek diye eleştirse de, buna hiç aldırış etmeden devam ettik. Doğu park projemizi yakında tamamlıyoruz açacağız. RTE Üniversitesi ile beraber yürütülen Batı Park Projesi ’de devam ediyor” dedi.

Kasap “Cumhurbaşkanımız millet bahçeleri için şehirlerde eski statları ve benzeri yerleri gösteriyor. Eski stadın yerine AVM yapıldığı için biz bunu kaybettik. Rize Millet Bahçesi için Rize’de en uygun yer kişisel görüşüm Fener Mahallesi’ndeki Jandarma Komutanlığının bulunduğu alandır. Jandarma, şehir dışına taşınabilirse bu alan millet bahçesi olarak değerlendirilebilir, ben fikrimi dillendirmeye başladım" diye konuştu.