Rize Emniyet Müdürlüğünün kısa adı, ÇOGEP olan, “Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı” proje faaliyetleri gençler tarafından bir hayli ilgi göremeye devam ediyor.

Gençler Sporla Hayat Bulsun Projesi, Rize İl Emniyet Müdürlüğünün, ÇOGEP (Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk Ve Gençler Sosyal Koruma Ve Destek Programı) onaylı bir projesidir.

Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın ve gençlerimizin, hem eğitimde, hem de okul dışı gelişmelerini, başta sportif faaliyetler olmak üzere başlatmış olduğu çalışma ve destekler aileler tarafından takdirle karşılandı.
Rize Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polis tarafından yürütülmekte olan, ÇOGEP Projesi aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesidir. Hayatı önem taşıyan bu proje çocuklarımızı ve gençlerimizi, bir suçun mağduru olmaktan ve ya suça sürüklenmekten koruyan ve aynı zamanda hep birlikte yapılan sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerle, çocuklarımızın ve gençlerimizin, ruhsal, kültürel ve ergenlik gelişmelerinde çok önemli katkılar sağladığını görmekteyiz.
Bu proje ile ilgili edindiğim bilgilerde, Rize Emniyet Müdürlüğümüz, Toplum Destekli Polis tarafından yürütülen, Gençler Sporla Hayat Bulsun, Hayata Gülümseyen Gözler Projeleriyle, şehrimizde huzurlu ve güvenli bir ortamın oluşmasında önemli etkilerinin yanında, öğrencilerin lisans edinme faaliyetleriyle birlikte, sportif bir geleceğin temellerinin atılmasına yönelik çok yönlü bu çalışmalarının beraberinde, Polislik mesleği tanıtımlarıyla da, geleceğin polis adaylarına yol gösteren ve geleceklerine ışık tutan bir çalışmayı kapsamaktadır.

Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Müdürlüğünün 2015 yılını içeren faaliyet raporu Rizepol dergisinde, “Rize’mizin genelinde, birlikte yaşama kuralları ve genel güvenlik kuralları hakkında eğitimler vererek, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı bilinçlendirmeye çalıştı. Hayatımızın en önemli insanları olan, engelli öğrencilerimizi sosyal hayata katmak için onlarla birlikte özel çalışmalar yapmaktayız. Zararlı madde bağımlısı gençlerimizin, sosyal hayatının içerisinde var olmalarını sağlayarak, onları tekrar toplumunun bir parçası bireyleri olmasını sağlıyoruz. Tiyatro, sinema, gezi gibi sportif faaliyetlerimiz yoluyla çocuklarımıza ve gençlerimize, kendilerini geliştirme ve ifade etme alanları açarak her birine ulaşmaya çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. ÇOGEP projelerimiz kapsamında, ilimizin merkezi ve ilçelerimizde gerçekleştirdiğimiz projelerle yaklaşık 10.000. öğrencimizle iletişime geçtik ve geçmeye devam ediyoruz” şeklinde açıklamış.

ÇOGEP Projesini başarılı bir şekilde Rize ve İlçelerinde hayata geçiren, Rize İl Emniyet Müdürümüz Sn. Adem Çakıcı’yı kutluyorum. Bu çok önemli projelerin başarısı için şehrin her noktasına dağılmış, eğitimli ve bu projelerin içeriği ile donanımlı, güler yüzlü, tatlı dilli, onlarca Toplum Destekli Polislerimizi de candan tebrik ediyorum.