Değerli okuyucularım, Ahlakı bir terim olarak görülen vefalı olmak yapılan güzellik ve iyilikleri unutmamak, toplumun geneline yaşamları boyunca huzurlu ve sağlıklı yaşam sürmeleri, devletin imkânları ve güvencesinde refah seviyesi yüksek mutlu yaşamalarının karşılığı kişinin seçme ve seçilme hakkı zamanı gediğinde vefalı olmak ve bu yapılan hizmet ve iyiliklerin karşılığını oy tercihi ile yerine getirmektir.

Rizeli vefalıdır. 24 Haziran ülkemizin yeni devlet yönetim şeklini ve Milletvekili seçimindeki siyası tercihlerini son 16 yıldır Rize tarihinde, Rize’nin genelinde görülmemiş çok büyük ve önemli hizmetlerin kısa yıllar içerisinde hayata geçirilmesi karşılığı olarak, 24 Haziran günü kullanacakları oylarla siyası tercihlerinde vefakâr davranarak, tercihlerini, hemşerileri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan yana ve onunun kurmuş olduğu, Ak Parti Rize Milletvekili adaylarından yana kullanmaları ne kadar vefalı olduklarının göstergesi olacaktır.

İnsanoğlu her alanda vefalı olmalıdır. Ülkemizin tüm şehirlerinde olduğu gibi, Rize’mizde de 16 yıldır halkımızın her seçimde daha güçlü bir şekilde iktidara getirmiş olduğu, Ak Parti hükümetlerinin, ülkemizin ve Rize’mizin her alanda hızlı bir kalkınmayla, sağlık, ulaşım, ticari ve silah sanayi, teknoloji, tarım, kültür, sanat vs. gibi her ekonomik ve sosyal refah seviyesinin yükselmesi, ilimizde ve ülke genelinde huzur ve mutluluğunun artarak devam etmesi özlenen ve beklenen gerçeğe dönüşmüştür.

Rize’den bir örnek verecek olursak, 138 yıllık Ovit tüneli hayâlımız, Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan ve onun kurmuş olduğu hükümetlerin gayretli ve başarılı çalışmaları sonucunda, iki tüp geçitli ve her biri 15 km. olan dünyanın en büyük ikinci tüneli olarak 6 yıl gibi kısa sayılacak süre içerisinde, geçen Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın açılışıyla hizmete açıldı. Senenin 6 ayı kapalı olan Ovit tüneli artık 12 ay açık olarak, Doğu ve Güney Anadolu illerini Karadeniz’e bağlamış oldu. İşte bu çok önemli hizmetin karşılığını 24 Haziran ‘da sandıkta vermek vefalı olmak ve verilen bu hizmetlerin devam etmesi demektir.

24 Haziran seçimlerinde, Ak Partinin Rize Milletvekili adaylarını herkes tanıyordur. Birinci sıra Milletvekili adayı Çayelili hemşerimiz, Ak Partinin kurucularından, Eski Bakan ve Başbakan Yardımcılarından Sayın Hayatı Yazıcı’dır. Yaşamı boyunca oldukça mütevazı ve alçak gönüllü olan Sn. Yazıcı’nın, Rize Milletvekilliğinde bu ikinci dönemi olacaktır. İyi bir hukukçu, oldukça tecrübeli bir bakan, başbakan yardımcısı ve iyi bir siyasetçi olarak, Sayın Yazıcı bu dönemde, siyasetin kaliteli ve tecrübeli bir abisi olarak, Rize’ye çok daha güzel hizmetlerin verilmesi noktası en önemli konumunda olacaktır.

Ak Partinin Rize Milletvekili ikinci sıra adayı, Sayın Dr. Osman Aşkın Bak’ı, Türkiye Güreş federasyonu Başkanlığı döneminden tanıyorum. Güreş Federasyonu seçimlerinde delege olarak hemşerim olduğu için oyumu ondan yana kullanmıştım. İyi bir spor adamı, iyi bir mühendis, iyi bir yönetici ve siyasetçi olan, sn. Gençlik ve Spor Bakanımız Bakan Dr. Osman Aşkın Bak bir dönemde Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığını başarılı bir şekilde yürütmüştü.

Gençlik ve Spor Bakanımız, Pazarlı hemşerimiz Sn. Dr. Osman Aşkın Bak, sn. Cumhurbaşkanımızın, Rize siyasetine kazandırdığı önemli bir şahsiyet olarak, kısa zamanda kendisini Türk milletine ve Rizeli hemşerilerine sevdirdi. Genç sayılacak yaşlarda önemli görevler üstlenerek başarılı olmayı başaran bir bakan ve siyaset adamı oldu. Sn. Bakan Osman Aşkın Bak’ın Rize Milletvekilliğinde bu ikinci dönemi olacaktır.

Gelelim, Rize’nin en genç Milletvekili adayı Sayın Muhammed Avcı’ya…

Ak Parti Rize Milletvekili üçüncü sıra adayı Muhammed Avcı, 12 Eylül 1980 Askeri darbesinde müdahalesinde Rize’de dünyaya geldi. Hikmeti ilahi Sn. Avcı genç sayılacak bir yaşında önemli bir siyası görevi esnasında, Sn. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın memleketinde Ak Parti Rize İl Başkanı olarak görev yaparken, FETÖ terör örgütünün ülkeyi ele geçirmeye yönelik kanlı darbe girişimine muhatap oldu.

Rize İmam Hatip Lisesi mezunu, hafız Sn. Muhammed Avcı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezundur. 2009 yılında siyasete girerek, AK Parti Rize İl YK Üyeliğine seçildi. Rize İl Yönetiminin değiş kademlerinde önemli görevlerde bulundu. 2014 yerel seçimlerinde, Ak Parti İl Genel Meclis Üyeliğine ve ardından İl Genel Meclisi Başkanlığına seçildi. 2014 yılının sonlarına doğru, bu görevimden ayrılarak AK Parti Rize 5. Olağan kongresinde Rize İl Başkanlığına seçildi. Rize kamuoyuna kendisini sevdiren ve kabul ettiren, Sn. Muhammed Avcı’nın Ak Partinin en genç milletvekili olarak, geçmiş hükümetlerde bakanlık, başbakanlık yardımcılığı yapan, Ak Partinin Rize Milletvekili birinci sıra adayı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sn. Yazıcı ve Gençlik ve Spor Bakanı ikinci sıra adayı Sn. Osman AŞKIN Bak’la birlikte, Rize genelinde yapılması gereken hizmetleri katlayarak sürdürecekler.

Bu arada, TBMM’de 24-25-26 Dönem Rize Milletvekili olan sn. Hasan Karal ve yine 26. dönem Rize Milletvekili olan Sn. Hikmet Ayar’da, Rize’mize hizmet noktasında çok önemli kalıcı çalışmalar yaptılar.

Son söz, vefakâr kişiler ülkelerine, şehirlerine, ilçelerine, beldelerine, mahalle ve köylerine hizmet veren, iyilikte bulunanları unutmazlar ve zamanı geldiğinde onlara seçimlerde kullanacakları oyları ve manevi dualarıyla misliyle mukabelede bulunurlar.