Çaykur Rizespor bir süredir takip ettiği Matic Fink ile üç yıllık sözleşme imzaladı.
Çaykur Rizespor bir süredir izlediği Slovenya’nın Olimpia takımının orta saha oyuncusu Matic Fink ile anlaşmaya vardı. 26 yaşındaki genç futbolcu ile üç yıllık sözleşme imzalandı.

Konuyla ilgili bir açıkama yapan Çaykur Rizespor Basın Sözcücü Aykut Ferah geçen sezondan bu yana takip edilen futbolcular olduğunu söyledi. Bunlardan 8 tanesi ile anlaşma yaptıklarını söyledi. Ferah Son olaral Matic Fink ile 3 yıllık sözleşme imzaladıklarını belirten Ferah: "aykur Rizespor Kulübümüz ligin bitimi ile beraber transfer çalışmalarına hız verdi. Geçen sezondan bu yana görevli hocalarımızın takip ettiği oyuncular vardı. Bunlarla görüşmelerimizi yaparak transferlerini bitirmeye başladık. Şu ana kadar sekiz oyuncuyu renklerimize bağladık. Üçü yerli beşi yabancı olan oyuncuları futbolcu izleme ekibimizin raporları doğrultusunda transfer ettik. İlk transferimiz geçen yıl Alanyaspor takımının süper lige çıkmasında katkısı olan Özgür Çek oldu. Ardından 80 defa genç milli formayı giyen Recep Niyaz’ı ve Irak Milli Takım Oyuncusu Ali Husni Faisal’ı renklerimize bağladık. Sonrasında Faslı milli oyuncu Marwane Saadane’yi, geçen sezon Kardemir Karabükspor formasını giyen Oguz Han Aynaoglu’nu ve İran Milli Takım oyuncuları Mehdi Taremi ile Ramin Rezaeian’i transfer ettik. Son olarak ta Sloven Matic Fink ile üç yıllığına anlaşmaya vardık. Eksik bölgelerimize takviyelerimiz devam edecek. Önümüzdeki günlerde transferlerinde imza aşamasına geldiğimiz oyuncuları da renklerimize katacağız.

Transferde bu sezon yine rotamızı komşu ülkelerimize çevirdik. Ali Adnan ile başlayıp Dhurgham Ismail ile devam eden Iraklı transferlerimiz ardından bu sezon da bir Iraklı, 2 İranlı birde Faslı oyuncu ile anlaşma sağladık. Ali Adnan’ın Çaykur Rizespor’da oynadığı dönemlerde Irak’ta başlayan Türkiye ligi takip oranı yeni transferlerimizle daha da artacaktır. Bu transferlerimizle beraber İranlı ve Faslı futbol severlerin de artık gözü Türkiye Süper Ligi’nde olacaktır. Yeni oyuncularımızın ligimizde başarılı olacağına inanıyoruz. Ülkemizde İranlı oyuncu sayısı fazla yok. Önümüzde ki süreçte milli takımımızın uzun süredir karşılaşmadığı İran milli takımı ile de bir dostluk maçı oynaması için girişimlerde bulunacağız.

Genç ve dinamik bir takım kurmaya çalışıyoruz. Birçok Süper Lig takımı transferde henüz ilerleme kaydedemedi. Biz ise transferlerimizi ligin başlamasını beklemeden bitirip uyum sürecini aşmak ve kampa kadar bitirmeyi istiyoruz. Transfer komitemiz yoğun bir mesai harcayarak doğru anlaşmaları yapmaya çalışıyor.

KAMP BAŞLIYOR
Çaykur Rizespor Spor Toto Süper Lig 2016-2017 sezonu öncesi  6 Temmuz Çarşamba günü Rize’de toplanacak. İlk hazırlık kampını Çaykur Rizespor Mehmet Cengiz Tesislerinde yapacak olan takım, 10 günlük hazırlık ardından 16 Temmuz - 4 Ağustos 2016 tarihleri arasında yurtdışında Avusturya’nın Seefeld kasabasına gidecek. 19 gün sürecek bu kamp çalışmalarında birkaç hazırlık maçları oynamayı planlanıyor.