TOPLAMDA 13 KEZ KARŞILAŞTILAR

Antalyaspor ile Çaykur Rizespor ilk kez 1986-1987 yılında Süper Lig’de karşı karşıya geldi. İki takımın ilk kez karşılaştığı ve Antalya’da oynanan mücadele 2-0 Antalyaspor’un üstünlüğü ile sona erdi. Kırmızı-beyazlılar ile yeşil-mavililer PTT 1. Lig’de 2 ve Spor Toto Süper Lig’de 11 kez olmak üzere toplamda 13 kez karşı karşıya geldi.

SÜPER LİG’DE 12. KEZ
Kırmızı İki takım Süper Lig’de toplamda 11 kez birbirlerine rakip oldu. Antalyaspor ile Karadeniz takımı cumartesi günü Antalya’da oynanacak maç ile birlikte Spor Toto Süper Lig’de 12. kez karşı karşıya gelecek. İki takım en son sezonun ilk yarısında Rize’de karşılaşırken, mücadeleden Çaykur Rizespor 5-1 gibi farklı bir skorla galip ayrılmıştı.

ANTALYA’DA OYNANAN MAÇLARDA EŞİTLİK VAR
Antalyaspor, rakibiyle oynadığı karşılaşmalarda 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. 13 maç sonunda Antalyaspor, yeşil-mavili takıma 1 gol atma başarısı yakalarken, Rizespor ise kırmızı-beyazlılara 22 gol ile karşılık verdi. Antalya’da oynanan 6 maçta ise iki takım 2’şer galibiyet, beraberlik ve yenilgi aldı.