Çaykur Rizespor bir ay içinde oynayacağı 6 kritik maç ile sert bir viraja girmiş olacak. Atmaca bu periyodda 5 lig birde kupa maçı oynayacak.

Yeşil -  mavili takım ilk olarak Galatasaray takımını kendi sahasında ağırlayacak, atmaca bu maçın ardından yine kendi evinde kümde de kalma yolunda rakiplerinden olan Kayserispor ile kozlarını paylaştıktan sonra hafta içi bu kez kupa maçında çeyrek finalin ilk ayağında deplasmanda Kasımpaşa ile kapışacak. Çaykur Rizespor, İstanbul'da yapacağı kupa maçı sonrası Rize'ye dönmeyerek üç gün sonra oynayacağı Beşiktaş maçını bu şehirde hazırlanacak.

Yeşil - mavili ekip 30 gün içinde oynayacağı diğer iki kritik maç ise evinde Antalyaspor ve son hafta Ankara'da Gençlerbirliği maçları olarak duruyor. Rizespor'un bu ay içinde yapacağı beşi lig biri kupa karşılaşmalarında alacağı sonuçlar kaderini büyük oranda belirleyeceği öngörülüyor.

KWEUKE DURDU, RİZE DURDU

Çaykur Rizespor'un takım kaptanı Kweuke'nin bu sezon ligde attığı gollerde yeşil – mavili takım sahadan puan veya puanlarla ayrılmayı bilmişti.
Son oynanan Akhisar Belediye maçında golcü oyuncu sahada durgun bir görüntü verince atmaca çok istediği puana ulaşamadı.

Bu sezon ligde 7 gol atarak takımına direk 10 puan katkı sağlayan Kamerunlu santrafor Kweuke, Akhisar deplasmanında maçın hakemi Bülent Yıldırım tarafından sarı kart gösterilerek bu hafta sonu oynanacak olan G.Saray maçı öncesi cezalı duruma düşmüştü.

Cumartesi akşamı Rize'de oynanacak olan G.Saray maçına teknik direktör Hikmet Karaman golcü oyuncusu Kweuke'nin yerine devre arası transferinde kadroya dahil ettiği Nıjeryalı santrafor Edomwonyi'yi ilk 11'de sahaya sürmesi bekleniliyor.

TEK GOLLE 24 PUAN UÇTU

Çaykur Rizespor'un bu sezon oynadığı bir çok süper lig maçında tek golle 24 puan kaybetti.
Kayserispor, Başkaşehirspor, Bursaspor ve Konyaspor deplasman maçlarında sahadan 2 – 1 mağlup olarak ayrılan yeşil – mavili ekip ayrıca evinde Beşiktaş, Kasımpaşa, Osmanlıspor ve son oynanan deplasmanda Akhisar Belediyespor karşılaşmalarından 1 – 0 mağlup olmuştu.
Yeşil – mavili ekip bu maçların bir çoğunda girilen gol pozisyonlarını cömertçe harcadığı ve kalesinde özellikle maçların son dakikaları içinde gördüğü basit bir o kadar da ucuz gollerle mağlup olması dikkatlerden kaçmadı.