Çaykur Rizespor’da bir süredir haber alınamayan kaleci Charles İtandje, Avusturya kampına katıldı.

Rize’de yeni sezon hazırlıklarına başlayan Çaykur Rizespor’un teknik heyet ve yönetiminden izin almayarak kampa katılmayan Kamerun asıllı Fransız file bekçisine tüm çabalara rağmen temas kurulamadı. Almanya’da tedavi gördüğü öne sürülen İtandje, 15 gün sonra takımın Avusturya’da sürdürdüğü 2'nci etap kampına katıldı.

Çaykur Rizespor resmi internet sitesinden kaleci İtandje için yapılan açıklamada ise şöyle denildi:
"6 Temmuz’da başlayan Rize'deki sezon öncesi kamp çalışmalarına bütün futbolcularımız katılmış olup sadece kalecimiz ve takım kaptanımız Charles Itandje hiçbir özür ve mazeret belirtmeden katılmamıştır.

Aradan geçen 4 gün içinde doktorumuz ve tercümanımız aracılığıyla kendisine ulaşmaya çalıştık. Kendisi belinden sakat olduğunu tercümanımıza belirtmiş ama sakatlığıyla ilgili bir rapor sunmamıştır. Kulübümüz ve doktorumuz kendisinin Rize'ye gelmesini, doktorumuzun kontrolünden sonra isterse arzu ettiği doktora gönderebileceğimizi ve tedavisini yaptırabileceğimizi iletmiş olmamıza rağmen, Charles Itandje Rize'ye gelmemiştir. (Benzer durumda olan Kweuke'yi kulübümüz yurt dışındaki en iyi doktorlara göndererek tedavisini üstlenmiştir.)

Bunun üzerine doktorumuz ve teknik direktörümüz tekrardan kendisiyle iletişime geçmek istemiş fakat sporcumuz telefonlara cevap vermemiştir.

Teknik Direktörümüz sayın hikmet Karaman’ın; kendisine önce Rize'ye gitmesi gerektiğini daha önceden tebliğ etmişti olmasına rağmen Avusturya kampımızın 5. günü olan 20 Temmuz gece yarısı 23:45'te Charles Itandje; Seefeld’de takımımızın kaldığı otele gelmiştir.

Teknik direktörümüz; son olarak tekrardan, Avustuya Seefeld’deki çalışma programına kendisini alamayacağını önce Rize’ye gitmesi gerektiğini sporcuya belirtmiştir." Denildi