Yeşil-Mavili oyuncular Orhan Ovacıklı ve Mehmet Akyüz, üst üste oynayacakları Sivasspor ve Antalyaspor maçları öncesi iddialı konuştular

Trabzon maçında eksiklerini gördüklerinin belirten iki oyuncu, "Ligde sahamızda oynayacağımız 2 maçı kazanıp yukarıya doğru yol almak istiyoruz" dediler
Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı Trabzonspor ile oynadığı hazırlık maçı ile değerlendiren ve 3-1 mağlup olan Çaykur Rizespor’da Orhan Ovacıklı ile Mehmet Akyüz hazırlık maçının lig için ölçü olamayacağını söylediler. Yeşil-Mavili takımın başarılı sağ kanat oyuncusu Orhan, iyi bir hazırlık maçı olduğunu ifade ederek, "Maçta daha çok ligde fazla forma giyemeyen arkadaşlarımız oynadı. Maç eksikleri vardı. Onlar açısından iyi oldu. Trabzonspor maçında istediğimiz gibi oynayamadık ama eksiklerimizi gördük" dedi.
Önlerinde önce Sivasspor ardından Antalyaspor ile sahalarında oynayacakları iki önemli maç olduğuna dikkat çeken Orhan, "Süper Lige çıktığımızdan beri milli maçlar nedeniyle verilen aradan sonra iyi başlayamamak gibi bir sorunumuz var. Aralardan sonra mağlup oluyoruz ya da puan kaybediyoruz. Ama bunu değiştirmek tabi ki bizim elimizde. Aradan sonra üst üste 2 maçı kendi sahamızda oynayacağız. Bu da bizim için bir avantaj. Takım arkadaşlarımla birlikte bu avantajı en iyi şekilde kullanmak istiyoruz" diye konuştu.
 
Yeşil-Mavili takımın forvet oyuncularından Mehmet Akyüz ise Trabzonspor ile oynadıkları hazırlık maçının eksikleri görme açısından iyi olduğunu belirterek, "Lig maçlarında sonradan oyuna giriyordum. Bununla da elbette maç eksikliğim oluyordu. Bu bakımdan bu hazırlık maçı çok iyi geldi" dedi. Mehmet şöyle devam etti; "Sahamızda üst üste iki maç oynayacağız. Bu maçlardan alacağımız sonuçlar ligde ya yukarı ya da aşağıya oynayacağımızı gösterecek. Rizespor olarak iki maçı kazanıp üst sıralara doğru yol almak istiyoruz. Bunu da yapacağız."