Süper Lig'de Antalyaspor'u farklı mağlup ettikten sonra Türkiye Kupasında Adliyespor'u eleyerek 3. tura çıkan Çaykur Rizespor’da şimdi tüm gözler Kasımpaşa karşılaşmasına çevrildi. Lig'in ilk 5 haftasında topladığı 9 puanla sezona iyi bir başlangıç yapan Yeşil-Mavililer 6. haftada Kasımpaşa ile deplasmanda oynayacağı maçtan da galibiyetle ayrılmak istiyor. Pazartesi günü onanacak maça futbolcularını hazırlayan teknik direktör Hikmet Karaman, temkinli açıklamalarda bulundu. Kasımpaşa'nın iyi bir takım olduğuna dikkat çeken Hikmet Karaman, "Rakibimiz geçen sezonki kadrosunu korudu ve özellikle defans bölgesine iyi oyuncular aldı. Lig'e iyi başlangıç yaptı ve son maçını farklı kazandı." dedi.

Disiplinli bir oyunlarının olduğunu ve bunu yukarılara taşımak zorunda olduklarının altını çizen Hikmet Karaman, "Yukarılarda tutunabilen iddialı bir takım olabilmemiz için Antalyaspor maçının üzerine koymamız gerekir. Üzerine küçük de olsa koya koya gidersek ligi devem ettirebiliriz. Bunun içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Oyuncularımın da bunu devam ettirmesi gerekiyor. Lig'e baktığımız zaman her takım her türlü sonucu alabiliyor. Çok enteresan sonuçlar olabiliyor. Ligde son sıranın üstündeki takımların 3'er puanı var. 2 maç kazanırlarsa 9 ederler. Üst sıralarda bulunan takımlar ise 2 maç kaybederlerse alt sıraya iner. Bu işin şakası yok. Çalışacağız daha çok çalışacağız." dedi.

Karaman, “Kendimizi geliştireceğiz. Teknik ekip olarak bu bilinçle olaylara bakıyoruz. Lig'de 20 maç oynarsın ve gerçek gücün ile birlikte nerde olduğunu görürsün. Devre arasına kadar hem biz hem de diğer takımlar nerde duruyorsa ona göre bir strateji belirleyeceğiz. Unutulmamalıdır ki Rizespor son 2 sezonun 1. etaplarında son sıralarda oynayan bir görüntü verdi. İniş ve çıkışlar sergiledik. Esas kulüp olarak futbol potansiyeli olarak iyi ve kalıcı kolay kolay yenilmeyen mücadele gücü yüksek takımlardan biri olmamız gerekiyor. Bununla da kulübün yapısının ileriye doğru oyuncu yetiştirecek yapıya girmesi gerekir. Bu çalışmalarda kısa sürede değil 3-5 yıllık bir planlama yapılması gerekir. Süper Lig'e iyi bir başlangıç yaptık diye asla havaya girmeyeceğiz. Çünkü bunu yaparsak hayal kırıklığına uğrarız.” dedi.

Gelişime devam etmek zorunda olduklarına da dikkat çeken Hikmet Karaman, "Her takım bir birini yenebilecek kapasitede olduğu gibi aynı zamanda yenilebilecek kapasitede de. Bizlerinde onlardan farkı yok. Bu bilinç içinde devam edebilirsek sonucu getiririz." dedi. Antalyaspor maçında oyunsal disiplin iyi olduğundan farklı bir skor aldıklarını belirten Karaman, "Oyun disiplini çok iyi sergiledik. Başka çok şeyleri de geliştirip yapmamız gerekiyor. Bu bir anda olacak iş değil. Lig'de küme düşmemeye oynayan bir takımın stratejisi ve felsefesi değişiktir. Orta sıra ve yukarılarda olanların ise değişiktir. Antrenmanları bile farklıdır. Tüm bunlar çalışılması gereken süreçtir. Kasımpaşa maçı da farklı bir mücadele gerektiriyor." diye konuştu.