Yeşil-Mavililerde iki oyuncunun transferini bitirme aşamasına geldi.

Çaykur Rizespor, Slovenya Olimpija'dan Miha Zajc ile Avusturya Wien'den Alexander Grünwald’ın transferlerini yeni teklif paketleri ile bitirme aşamasına getirdi.

Kadrosunu yıldız oyuncularla güçlendirmek isteyen Çaykur Rizespor, üzün süredir peşinde olduğu Avusturya' dan Alexander Grünwald ile Slovenya' dan Miha Zajc'ın transferlerini bitirme aşamasına geldi. Yeşil-mavililer de teknik direktör Hikmet Karaman'ın ısrarla istemiş olduğu isimlerin başına gelen Grünwald için yapılan görüşmeler olumlu sonuç verdi. Avusturya'nın Wien takımında oynayan tecrübeli orta saha oyuncusu ile maddi konularda anlaşma sağlandı, ancak Türkiye' de yaşanan son olaylar nedeniyle oyuncunun gelişi belirsizliğe bürünmüştü.

Normal de daha önce bitmesi beklenen 27 yaşındaki Alexander Grünwald'ın gelişi tereddütler nedeniyle ertelenirken bir yandan Hikmet Karaman, diğer yandan da başkan Metin Kalkavan'ın girişimleri ile transferi sonuçlanma aşamasına geldi. Karaman'ın hemen hemen her gün görüştüğü Grünwald'a Türkiye' de hayatın normale döndüğünü, herhangi bir problem olmadığını anlatarak bir kaç gün içinde imza aşamasına gelmeyi planlıyor. Yeşil-mavililer Avusturya'lı oyuncu için geri sayıma başlarken Slovenya'dan Miha Zajc'ın transferini de bitirme aşamasına geldi.

Yeni sezonda çoğunluğu gençlerden oluşan geniş ve güçlü bir kadro kuran Çaykur Rizespor 8 numara transferi olacak olan Miha Zajc'ın transferin dede sona geldi. Bu sezon ilk yabancı oyuncu transferi olan Slovenya'dan Matic Fink'den sonra NK. Olimpija'dan Miha Zajc içinde geri sayım başladı. Karaman'ın 8 numara pozisyonu için özellikle istemiş olduğu Miha Zajc'in anlaşma şartları büyük ölçüde belli oldu. Olimpija ile 2019 yılına kadar sözleşmesi olan Miha Zajc'ın 750 bin Euro olan bonservisi için anlaşma sağlandığı bildirildi.