Çaykur Rizespor ile Osmanlıspor, Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında yarın karşı karşıya gelecek. Süper Lig’de oynadığı son 6 maçı kaybetmeyen başkent ekibi lige verilecek araya galibiyetle girmek istiyor. Geçen hafta Gaziantepspor'u deplasmanda mağlup eden Çaykur Rize ise çıkışını sürdürme peşinde.
         
Yeni Rize Şehir Stadı'nda oynanacak ve yarın saat 13.30'da başlayacak Ç.Rize-Osmanlı maçı Lig TV'den canlı yayınlanacak. İki ekip arasındaki mücadeleyi hakem Cüneyt Çakır yönetecek. 

Üç kulvarda yoluna devam eden Osmanlıspor, Süper Lig’de 23 puanla 7. sırada bulunuyor. Çaykur Rizespor ise 13 puanla 15. sırada yer alıyor. Osmanlıspor’da cezalı futbolcu bulunmazken, tedavilerine devam edilen Engin Bekdemir, Tugay Kacar ve Raul Rusescu bu maçta görev yapamayacak.

Osmanlı'da 7 futbolcu sınırda

Bu arada, başkent ekibinde Numan Çürüksu, Mehmet Güven, Muhammmed Bayır, Aminu Umar, Adrien Regattin, Musa Çağıran ve Vaclav Prochazka kart sınırında bulunuyor. Bu futbolcular kart görmeleri durumunda 17. haftadaki Beşiktaş karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Süper Lig 16. hafta programı

25 Aralık Pazar
13.30 Çaykur Rizespor - Osmanlıspor
16.00 Kayserispor - Kardemir Karabükspor
16.00 Akhisar Belediyespor - Atiker Konyaspor
19.00 Antalyaspor - Kasımpaşa
19.00 Galatasaray - Aytemiz Alanyaspor

26 Aralık Pazartesi
19.00 Gençlerbirliği - Bursaspor
20.00 Trabzonspor - Fenerbahçe