Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final 2. karşılaşmasında Çaykur Rizespor’un 1-0 üstünlüğü ile sonuçlanan maç sonrası her iki takımın teknik direktörleri basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, yarı finale çıkmış olmalarına rağmen ligin kendileri için daha önemli olduğunu belirterek, "İstanbul’daki maçta Başakşehir’in iyi oyunu ve 3. bölgedeki son vuruşlarındaki etkisizliği ile oyun uzun süre 0-0 sürdü. Daha sonra uzun alanlarda bulduğumuz pozisyonlarımız ile ilk 90 dakikayı 2-0 bitirmiştik. Bugün oynadığımız rövanş maçında biz daha avantajlıydık. Bugün her iki takım da iyi görüntü verdi. Ligde İkinci yarı başladığında önemli oyuncularımız eksikliği ile takım düzeni bozulmuştu. Lig ile kupayı da birlikte yürüttük. İki kulvarda da zaman zaman etkili zaman zaman etkisiz olsak da iyi mücadele ediyoruz. Yarı finale çıktık. Ama lig bizim için daha önemli. Ligin alt sıralarında olmak istemiyoruz. Ama ikinci kulvarı da ihmal etmeyeceğiz" dedi.

AVCI: "AVRUPA KUPASI HEDEFİMİZİ LİGDE KOVALAYACAĞIZ"
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise, Avrupa kupası hedeflerini ligde arayacaklarını ifade ederek, "İki ayaklı maçın ilkini İstanbul’da oynamıştık. Rizespor bu maçta önemli bir avantaj yakalamışlardı. Oyun olarak iyi oynadığımız, pozisyon vermediğimiz ama 2-0 mağlup olduğumuz bir maçtı. Bu akşam Rizespor ilk yarı itibariyle üstün olduğu bir maç oldu. İkinci yarı biraz daha üstün, önde oynayan, pozisyon yakalayan taraftık. Ancak futbolda her dakika doğruyu yapmaya çalışacaksın. 90. dakikada geniş alanda yakalandığımız pozisyonla mağlup olduk. Lig yarışımız aynı hızla devam edecek. İnşallah bundan sonraki süreçte ligdeki Avrupa kupası maçlarında başarılı oluruz" dedi.