Çaykur Rizespor: 4 - Galatasaray: 3
 
Stat: Çaykur Didi
 
Hakemler: Serkan Çınar, Süleyman Özay, Esat Sancaktar
 
Çaykur Rizespor: Itandje, Orhan Ovacıklı, Oboabona, Viera, Eren Albayrak, Robin Yalçın, Koray Altınay, Mehmet Akyüz, Ahmet İlhan Özek, Cheveliar, Kweuke
 
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Kadir Balta (Dk. 24 Semih Kaya), Olcan Adın, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sneijder, Podolski, Umut Bulut, Burak Yılmaz
 
Goller: Dk. 4 Sneijder (Galatasaray), Dk. 65 Podolski, Dk. 75 Olcan Adın, Dk. 19 ve 45 Mehmet Akyüz, 90+2 Kweuke, 90+5 Deniz Kadah (Çaykur Rizespor)
 
Kırmızı kart: Dk.88 Umut Bulut (Galatasaray)
 
Notlar… Notlar… Notlar…
 
Galatasaray’da Benfica yenilgisi sonrasında lige hızlı bir giriş yapmayı planlayan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu Çaykur Rizespor deplasmanında ofansif bir kadroyla takımını sahaya sürdü. Selçuk, Sneijder, Umut, Podolski, Yasin, Burak gibi isimlerin aynı anda 11’de olduğu ofansif kadro, yaratıcı gücü yüksek bir takım olarak Rizespor’un ileri çıkmasını güçleştirecek nitelikteydi.
 
Hamzaoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Benfica maçının ilk 11'inde 2 değişiklik yaparak, Denayer ve Bilal Kısa yerine; Umut Bulut ve Yasin Öztekin’e 11'de forma şansı verdi. Ancak bu ofansif yapı, goller bulup maçı erken bitirme planı olarak kurgulansa da, ilerleyen sürede savunma zafiyetleri yarattı.
 
Gol erken geldi, Selçuk çıkınca işler değişti
İlk yarıda skor avantajı elde etmek isteyen Hamzaoğlu, bu istediğini erken bir golle bulurken, Sneijder 4. dakikada güzel bir golle tabelayı Galatasaray lehine değiştirdi. İşler iyi başlarken, ofansif kadro ilerleyen dakikalarda zaaflar vermeye başladı. Özellikle Selçuk İnan’ın oyundan zorunlu olarak çıkmasıyla Jose Rodriguez’li orta saha hızlı ataklar yapan Rizespor’un dişine göreydi. 19. dakikada beraberlik golü Mehmet Akyüz’le tam da böyle bir hızlı atak sonucunda geldi.
 
Hakan Balta’nın da sakatlanarak oyundan çıkması ve Semih Kaya’nın oyuna girmesi, tandemdeki ikiliyi Chedjou – Semih haline getirdi. 45. dakikada gelen golde de bu ikilinin hatasının olması, Galatasaray için sakatlıkların ağır bir fatura çıkarttığını gösterdi. Ev sahibi ekibin ilk yarıdaki etkili kontrataklarında orta sahada rakibi karşılama zaafiyeti gözle görüldü.
 
İkinci yarıda her şey değişti derken...
İkinci yarıya hayli istekli başlayan Galatasaray, ilk yarıda ilk dakikalarda yaptığı baskıyı zamana yaymayı başardı. Baskılı futbolu sonrasında Podolski ve Olcan Adın’ın golleriyle Rizespor deplasmanında geriye düştüğü maçta öne geçmeyi bildi.
 
Hayli şanssız bir 90 dakika geçiren Galatasaray, Semih Kaya'nın da oyundan çıkması ile yine tandemde değişikliğe gitti. Hamza Hamzaoğlu'nun hamle şansının kalmadığı maçta, uzatma anlarında gelen Rizespor golleriyle sarı kırmızılı ekip zirve yolunda çok kritik bir puan kaybı yaptı.
 
Selçuk İnan sakatlandı
Hafta içinde kuzeni trafik kazasında vefat eden ve cenazesinde hayli duygusal anlar yaşayan Selçuk İnan, Ç.Rizespor karşısında profesyonelce ilk 11’deki yerini aldı ancak zorunlu bir değişiklikle yerini 17. dakikada Jose Rodriguez’e bırakmak zorunda kaldı.
 
Rize deplasmanında yanında Bilal Kısa olmadan sahaya çıkan Selçuk İnan, orta sahanın yükünü çektiği karşılaşmada sağ arka adalesinde bir ağrı olduğu için kenara işarette bulundu ve oyundan alındı. Uzun zamandır forma yüzü göremeyen Jose Rodriguez ise bu sakatlık sonrasında şans buldu.
 
Şanssız maç: Semih Kaya da sakatlandı
Galatasaray, üçüncü oyuncu değişikliğini de mecburiyetten yaptı.
 
Hakan Balta'nın sakatlanmasıyla oyuna giren Semih Kaya, kalecisi Muslera ile çarpışıp sakatlık yaşayınca, sedyeyle sahayı terketti ve yerini Denayer'e bıraktı.
 
Bu arada ligde bu sezon 3 futbolcusu birden sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan ilk takım Galatasaray oldu.
 
Jose Rodriguez beğenilmedi
Hamza Hamzaoğlu ile aralarında problem olduğu iddia edilen İspanyol futbolcu Jose Rodriguez, Selçuk İnan’ın sakatlığı ile şans bulduğu Rize deplasmanında etkili bir performans ortaya koyamadı. Özellikle Rizespor’un hızlı ataklarında rakibi karşılamada başarısız kalan 21 yaşındaki oyuncu, hazır bir profil sergilemedi.
 
6 dakika içinde bir şok daha; Hakan Balta
Galatasaray'da Çaykur Rizespor maçında ikinci zorunlu değişiklik, Hakan Balta’nın sakatlanması ile oldu. 6 dakika içinde bir sakatlık daha şoku daha yaşayan sarı kırmızılı ekipte, bu sezon sürekli olarak forma giyen isimlerden Hakan Balta bir pozisyon sonrasında yerde kaldı ve oyuna devam edemedi. Arka adelesinde sorun olan Balta’nın yerine 24. dakikada oyuna giren isim ise, bu sezonki form grafiği beğenilmeyen Semih Kaya oldu.
 
Emre Çolak kulübede kaldı
Galatasaray’da zorunluğu değişiklikler nedeniyle, Hamza Hamzaoğlu kulübeden maça direkt hamle yapamadı. Benfica maçında istekli ve arzulu  bir oyun sergileyen Emre Çolak, Rize deplasmanında Sinan Gümüş ile birlikte hamle oyuncusu olarak kenarda kaldı.
 
Yedek kulübesinden oyuna giren isimlerden biri de Denayer oldu. Sağ bekte denenmesine rağmen etkili olamayınca kızağa çekilen Belçikalı genç yıldız, formasını Sabri Sarıoğlu’na kaptırmıştı. Ancak Semih Kaya’nın sakatlanması ile kendi mevkiisi olan stopere döndü.
 
Sakatlıkları nedeniyle Rize'ye getirilmeyen Lionel Carole, Hamit Altintop'un yanı sıra Tarık Çamdal, Koray Günter ve Jem Paul Karacan da kadroya giremedi.
 
Sneijder golle döndü
Ligde son oynanan Eskişehirspor maçında sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Wesley Sneijder yeniden formasına kavuştu. Hollandalı yıldız Galatasaray'da 10 resmi maç sonra golle buluşurken, attığı golü yeni doğan bebeğine adadı. Gol sevincini eliyle emzik şeklinde sevinerek yapan Sneijder, kameralara da beşik sallayarak poz verdi.
 
Bu arada Sneijder’in özellikle orta sahada ön liberoya yakın bir pozisyonda oynarken, yine de zaman zaman attığı etkili şutlarla Rizespor adına en tehlikeli isim oldu.
 
Karaman dediğini yaptı
Kayserispor maçında aldıkları beraberlikle kötü gidişe dur diyen Çaykur Rizespor, ligde son oynanan Kayserispor maçının 11'inde 3 değişikliğe gitti. Yeşil-mavili ekibin teknik direktörü Hikmet Karaman, Tuszynski, Makiadi ve Deniz Kadah'ın yerine Ahmet İlhan, Koray Altınay ve Chevalier'e sarı-kırmızılılar karşısında forma verdi. Koray Altınay, Kayserispor karşısında sarı kart cezası nedeniyle görev alamamıştı. Deniz Kadah bu sezon ilk kez bir maçta yedek kulübesine oturdu.
 
Itandje, Orhan, Oboabona, Viera, Eren, Robin, Koray, Chevalier, Ahmet İlhan, Mehmet Akyüz, Kweuke 11’ini sahaya süren teknik direktör Hikmet Karaman, maç öncesi röportajında Galatasaray’ın ofanssif 11’ini değerlendirirken, “Papucun pahalı olduğunu göstereceğiz” diyen Karaman, dediğini yapmış oldu.
 
Tribünler boş kaldı
Çaykur-Rizespor-Galatasaray karşılaşmasında Çaykur Didi Stadı'nda ev sahibi ekibin tribünleri büyük ölçüde boş kaldı.
 
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun, ligde Akhisar Belediyespor ile yapılan maçtaki çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle, karşılaşmayı izleyen taraftarların passolig kartlarını bloke etmesi sonrası, bu bölümler doldurulamadı. "Cim Bom"a ayrılan 900 bilet tükenirken, ev sahibi ekibe ayrılan bölümdeki sarı-kırmızılı taraftarlar dikkati çekti.
 
Ev sahibi ekip sahaya ambulansların trafikte yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için "Yaşama yol ver. Hayat kurtarmaya sende yardımcı ol" yazılı pankart ile çıktı.
 
Bu arada, sarı-kırmızılı kafile geniş güvenlik önlemleri altında maçtan iki saat önce kara yolu ile Trabzon'dan Rize'ye maçın oynanacağı Çaykur Didi Stadı'na geldi.

Maçtan Önemli Dakikalar
 
4. dakikada Sneijder, ceza alanına sol dışından nefis bir vuruşla takımını öne geçirdi. Hollandalı yıldız, Burak ve Podolski ile paylaştığı topu alıp, ceza alanı dışı sol çaprazından nefis bir vuruşla uzak köşeye yolladı, Itandje hamle yapmasına rağmen top ağlara gitti ve Galatasaray 1-0 öne geçti.
 
7. dakikada kazanılan kornerde Selçuk ortaladı, Podolski ceza alanı içinde topla buluştu ve şutunu çekti ancak top savunmadan döndü.
 
12. dakikada sağ taraftan Podolski'nin ceza sahasına ortasında, uygun durumda Burak Yılmaz topa dokunamayınca Galatasaray ikinci golden oldu.
 
15. dakikada Mehmet Akyüz ceza alanı dışı sağ çaprazından vurdu, Hakan Balta'dan dönen topta penaltı beklentileri oluştu ama hakem oyunu devam ettirdi.
 
17. dakikada Sneijder kaleyi karşıdan gören noktada sert bir şut çıkardı. Ceza alanı dışından yaptığı vuruşu Itandje köşeden çıkardı.
 
19. dakikada Rizespor maça beraberliği getirdi. Orta alanda kaybedilen topla Chevalier sağdan ceza alanına kaçan Mehmet Akyüz'e derin bir pas gönderdi. Olcan Adın kovalamasına rağmen Mehmet'i yakalayamadı, sol uzak köşeye sert vuran golcü futbolcu da Muslera'yı mağlup etti: 1-1
 
26. dakikada Eren Albayrak'ın soldan ceza sahası içerisine ortasında, Semih Kaya'nın müdahalesinde top ceza sahası içerisindeki Ahmet İlhan'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun sol çaprazdan şutunda, kaleci Muslera'yı geçen top üst ağlarda kaldı.
 
32. dakikada Sneijder sol çaprazda Yasin'den aldığı pasla Sneijder kaleyi denedi ancak top üstten auta çıktı.
 
45. dakikada Rizespor'un kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Eren, kaleye vurmak yerine ceza alanına derin bir pas attı. Semih ve Chedjou'nun hamle yapmakta yeteriz oldukları bu anda Mehmet Akyüz Muslera ile karşı karşıya pozisyonda bekletmeden vurdu ve Chedjou'nun hamlesine rağmen topu filelere gönderdi: 2-1
 
45+1. dakikada Umut Bulut'un pasında sağ çaprazda topla buluşan Podolski'nin vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
 
Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.
 
53. dakikada Yasin Öztekin'in yerden şutunda Charles Itandje topu kornere çeldi.
 
 
 
56. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Semih Kaya vuruşunu yaptı, top yandan auta gitti.
 
58. dakikada Orhan Ovacıklı ceza alanı içine ortasını yaptı, Kweuke'nin kafayla indirdiği topa Chevalier sol ayağıyla vurdu ancak top Muslera'nın kucağında kaldı.
 
65. dakikada Yasin sağ kanattan ceza alanına sert ortaladı, Burak Yılmaz savunma ile birlikte yükseldi ancak topu savunma karşıladı, dönen topu ceza yayında önüne indiren Podolski sağ ayağı ile sağ köşeye nefis bir vuruş yapıp ağlara gönderdi: 2-2
 
75. dakikada ise Galatasaray’ı öne geçiren gol geldi. Sol kanattan köşe vuruşu kullanan Sneijder oldu,  ortasında altıpasa inen topa kimse dokunamadı, Olcan da ayağını uzatarak skoru 3-2'e getiren gole imzasını attı.
 
88. dakikada Umut Bulut yaptığı faul sonrasında ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
 
90+2. dakikada Orhan ceza alanına sağdan ortasını yaptı, Chedjou yükseldi ancak topa dokunamadı, Kweuke topu kontrol edip ağlara gönderdi ve skoru eşitledi.
 
90+5. dakikada Rizespor maçı kazandıran ve santrası yapılmayan golü buldu. Kweuke savunmanın arkasında topla buluştu ve içeriye pasını gönderdi, savunmadan seken topu alan Deniz Kadah vurdu ve maçın skorunu belirledi: 4-3