Çaykur Rizespor ile sözleşmeleri sezon sonunda bitecek olan kaptan Sercan Kaya ile Eren Albayrak hakkında ulusal ve bölgesel medyadaki transfer haberleri kafa karıştırmaya devam ederken konuyla ilgili her iki futbolcudan da cevap geldi.

Çaykur Rizespor'a 1. ligde olaylı bir şekilde gelen ve yeşil mavili ekibin Süper Lige çıkmasında etkili olan iki isim de önceliğin Çaykur Rizespor'da olduğunu söylediler.

Her futbolcunun Trabzonspor'da oynamak isteyeceğini belirten Sercan ve Eren Trabzonspor'dan ayrılışlarını unutamadıklarını söylediler.

Önceliğin Çaykur Rizespor'da olduğunu söyleyen Eren Albayrak: "Öncelikle Rizespor ile masaya oturacağını söyleyen yetenekli futbolcu “Her futbolcu Trabzonspor’da oynamak ister. Ancak şu anda konuşmak erken. Transferi zamana bırakalım” dedi.

Rizespor ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan ve Trabzonspor ile anlaştığı iddia edilen Eren Albayrak, Karadeniz Gazetesinden Gökmen Özağcı’ya konuştu. Bordo-Mavili kulübün her hangi bir yöneticisi ile görüşmediğini vurgulayan başarılı oyuncu, “Benimle bire bir irtibata geçilmedi. Bana resmi gelen bir şey yok” diye konuştu.

Trabzonspor’dan gönderiliş biçimine ilişkin içinde bir kırgınlık bulunduğunu ifade eden Eren Albayrak, “Ben ve Sercan Kaya’nın iç inde bulunduğu süreç ani gelişmişti. Trabzonspor yönetimi o zaman bize gelecek planlarında yer almadığımızı söylemişti. Dolayısıyla kıymetimiz bilinmedi. Tabiri caizse bizi futbolcu yerine koymadılar. Yıllar geçse de o süreci hatırladığımızda içimizde ister istemez bir burukluk oluyor” ifadelerini kullandı.

Bordo-mavili kulüpte göremediği değeri Rizespor’un kendisine verdiğini dile getiren Eren, sözlerini şöyle sürdürdü: “Beni Eren yapan A milli takıma kadar yükselmeme vesile olan takım Rizespor. Bu çıkışı Rizespor’da yakaladım. Buraya vefasızlık yapamam. Öncelikle Rizespor ile masaya oturacağım. Görüşmelerimiz sürüyor. Daha sonra süreç nasıl gelişir onu da hep birlikte zamanla göreceğiz”

Kulüplerin anlaşmaları halinde Trabzonspor’da seve seve forma giyebileceğini belirten yetenekli futbolcu, “Ben hem Trabzonspor’u hem de Rizespor’u çok seviyorum. Tek isteğim iki taraf için de hayırlı bir transfer sürecinin oluşması. Burada top benden çıkıyor ve iki yönetimin işine kalıyor” dedi.

Takım Kaptanı Sercan Kaya ise sezon sonunda bitecek sözleşmesiyle ilgili olarak da, "3 yıldır Çaykur Rizespor'da forma giyiyorum. Devre arası sözleşmem hakkında bir görüşme oldu. Para veya başka bir şey konuşulmadı. Benim için problem yok. Yine görüşürüz. İki taraf için de hayırlısı neyse o olsun." şeklinde görüş bildirdi.