Rizespor ve Türk futbolu hakkında çok önemli açıklamalar yapan Karaman bu şehrin çok güzel şeyler hak ettiğini ve bunları başaracaklarını ifade etti.

İşte Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman'ın Radyospor'a yapmış olduğu açıklamalar;

Rize'nin önemli bir şehir olduğunu belirten Hikmet Karaman: "Futbol için Rize güzel bir kent. Burayı çok seven oyuncularımız var. Mesela Jakob Jantscher. Kent'i çok seviyor. Avusturya'da o kadar şey yazıldı çizildi. Havaalanlarına Türkiye'ye gitmeyin diye cümleler yazıldı ama yine de geldi oyuncu bunu ilk defa bu programda söylüyorum. Önemli şeyler bunlar." ifadelerini dile getirdi.

Takımlarda 4-5 oyuncu değişse sıkıntı yaşanıldığını söyleyen Karaman: "2-3 senelik bir takım kurduk. Artık her sene 10 küsür oyuncu gidip gelmeyecek. Genç, dinamik, çalışkan bir takımız. Yetenkli oyuncularda oluşan bir ekip kurduk." şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Spor Toto Süper Lig'de büyük destekli takımların olduğunu ifade eden tecrübeli teknik adam: "FB, GS, BJK, TS ve Bursa. Bunlarında dışında Konya, Kayseri, Osmanlı, Başakşehir gibi takımlar destekleniyor. Büyük bir destekleri var. Alanya, Adana, Gaziantep, Rize gibi takımlarda kendi aralarında çekişiyor." açıklamalarında bulundu.

"GENÇ VE DENEYİMSİZ OYUNCULARI OYNATTIK"

İlk devre ligin zayıf 2-3 takımından biri olduklarını söyleyen Hikmet Karaman: "Öyle maçlar yaşadık ki minimum 8 puan alabilirdik. Genç ve deneyimsiz kadro ile bunları yaptık biz." dedi.
Son dönemlerde büyük takımları Türk hocaların şampiyon yaptığına dikkat çeken Karaman: "Bilic'in performansı ile Şenol Güneş arasında uzay farkı var. " ifadesini kullandı.

"RİZE ŞEHRİNE BİR KUPA YAKIŞIR"

Rize'ye bir kupa yakışacağını dile getiren tecrübeli teknik adam: "Rizespor olarak farkımızı ortaya koymak istiyoruz. Urfaspor'a çok saygı duyuyoruz. Zor bir gruptan lider çıktılar. Geçen sene biz yarı final oynadık. Bu sene takım final oynamak istiyor. Bu şehire kupa çok yakışır." açıklamalarında bulundu.
Rizespor'un istatistiklerde hep üst sıralarda olduğunu söyleyen Hikmet Karaman: " Rizespor - Karabükspor maçında koşu mesafeleri neredeyse 250 kilometre. Tüm haftalara bakıldığında ise Rizespor koşu alanlarında ilk sıralarda. Gelişim bu işte. Öne doğru yapılan koşularda da ilk sıralarda biziz. Sonuç önemli tamam ama bunlar da önemli." sözlerini dile getirdi.

"AYKUT KOCAMAN ANTRENÖR TAKIMI YARATTI"

Aykut Kocaman'ın Konyaspor'una değinen tecrübeli teknik adam: "Konyaspor eskiden asansör takımıydı. Aykut Hoca orda bir antrenör takımı yarattı. Şimdi tüm ülke ayakta alkışlıyor." cümlelerini kullandı.
Rizespor taraftarının haklı olduğunu vurgulayan Karaman: "Taraftarlarımız haklı. Kim takımını küme mücadelesinde görmek ister ki? Taraftar üst sıralarda oynamak isteyen takım görmek istiyor. Rizeliler çok güzel insanlar bize bağırıyorlar kızıyorlar ama dışarda herkesten daha fazla sarılırlar takımlarına, bizi kimseye yedirmezler." dedi.

"BEŞİKTAŞ AVANTAJLI"

Ziraat Kupasındaki derbi karşılaşmasıyla ilgili de konuşan Karaman: "Beşiktaş daha avantajlı. Fenerbahçe bazen müthiş maçlar oynuyor bazen de Fenerbahçe'yi tanıyamıyorum. Fenerbahçe yönetimine ve oyuncularına iğne batmıştır. Farklı bir motivasyonla maça çıkacaklardır. Biz de varız diyebilir." sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.