İki yıldır takımın son anlarda ligde kalmayı başardığına dikkat çeken ve gelecek yılın değerlendirmelerini sağlıklı yapmak zorunda olduklarını ifade eden Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, ”Büyüklerimizin, başkanımızın ve camiamızın beklentisi bu yönde. Sokakta, ‘Aman Hikmet hoca, doğru düzgün takım yap, maçlara gelelim ve zevkle maç izleyelim’ diyorlar. Bu beklentilerin farkındayız. Eksiklerimiz belli. Sözleşmesi biten oyuncular var. Oynatmadığım oyuncular var. Kulüpte kalmak istemeyecek oyuncular da var. Ayrıntılı raporumu yönetime sundum. Artık düğmeye basma zamanı geldi” dedi.

SES GETİREN TAKIM OLACAĞIZ

Transfer bütçeleri doğrultusunda iyi bir takım kurma hedefinde olduklarını vurgulayan Karaman, “Son iki yıldır ligde zor günler yaşandı. Başkan da bu durumdan bıktı. Camia rahatsız. Doğru dürüst transfer yapamazsak bu kadro yine küme düşmemeye oynar. Süper ligde iki yıldır sportif başarımız yok. Bu yıl üçüncü yılımız olacak. Çekirge 3 kere sıçramaz. Bunu iyi bilmeliyiz. Geçmişten ders alıp, kadro yapılaşmasını iyi kurarak ligde ses getiren bir takım olmalıyız. Bunun için işi sıkı tutacağız” diye konuştu.

YABANCI TRANSFERİ ÖNEMLİ

Yabancı oyuncu transferinde hata yapmak istemediklerini ifade eden Karaman, “Yabancı oyuncu kulübede taktik ve stratejik açısından oturmalı. Yabancı kulübede oturup oyuna giremiyorsa, yerli giriyorsa o yabancının orada işi yok. Bu çok önemli faktör. Gelen yabancılar yerlilerden daha iyi oynamak zorunda. Türk halkı bu konuyu iyi ayırt etmeli. Yabancı oyuncu yerliden kötü oynuyorsa, fazla para alıyorsa ve kadroda bulunuyorsa orada bir yanlışlık var. Yabancıyı niye transfer ediyoruz? Bizimkilerden daha iyi ve takıma daha fazla katkısı olsun diye. O zaman bu kaliteyi göstermek zorundalar. Göstermiyorsa ne işi var burada?” ifadelerini kullandı.