Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Medicana Sivasspor karşılaşması sonrası yaptığı açıklamada, ”Girdiğimiz net pozisyonlarda daha kolektif olmak zorundayız. Yapmadık. Bunu yapmamanın cezasını da çok ağır bir mağlubiyetle ödedik” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Medicana Sivasspor’a 2-1 mağlup olan Çaykur Rizespor’da karşılaşma sonrası müsabakayı değerlendiren Teknik Direktör Hikmet Karaman, ”Sivasspor’u tebrik ediyorum. 10 kişi pozisyon verdiler. Oyunun inisiyatifini ele aldık. Fakat futbol bir takım oyunu, disiplin gerektirir. O disiplin içerisinde hem oyuncuların bireysel rakibe göre, kendine göre pozisyon oyunları var. O anda Cicinho çıktı, belki hiç pozisyon yokken iyi orta pasıyla oyunu 2-1’e getirdi” açıklamasını yaptı.

"ÇOK AĞIR ÖDEDİK"
Boş pozisyonda takım arkadaşına pas vermeyip kaleyi düşünen Mehmet Akyüz’ü eleştiren Karaman, ”Özellikle rakibin 10 kişi kalmasından sonra 1-1’den sonra çok net pozisyonlarımız var. Maalesef oyuncularımız o pasları çıkarmayıp başka şeyler düşündü. Skorda her zaman takımın ismi yazar, kişilerin ismi yazmaz. Son derece futbolcularımız açısından dikkate alınıp üzerinde tartışılması gereken bir konu; tabi bütün bunları derken Sivasspor’un 10 kişi kalırken kendi alanlarına çekilip bizim hatalarımızı bekleyip bir kontra şansı yakalaması da bir oyun anlayışı. Biz girdiğimiz net pozisyonlarda daha kolektif olmak zorundayız. Yapmadık. Bunu yapmamanın cezasını da çok ağır bir mağlubiyetle ödedik” diye konuştu.

Hakemlerin hata yapabileceğini de söyleyen Karaman, ”Oyunun 1-1’den sonra şimdi oyuncu ismi verip maçı ona yüklemek istemiyorum ama o kadar net pozisyon üç kişi boş, çıkar maç 2-1 olsun. Bazı yerde pas vereceksin, bazı yerde şut atacaksın. Oyuncular bazen oyunun önemli bölümlerinde skorer olmak istiyor. Böyle olunca da cezayı yiyorsun” ifadelerini kullandı.