Çaykur Rizespor’un yola devam kararı aldığı Teknik Direktör Hikmet Karaman beIN Sports kanalında telefonla katıldığı programda devam kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

BU REKOR DEĞİL BİR İLK

Başarısız sonuçların ve küme düşmenin ardından halen daha görevine devam etmesinin bir rekor değil bir ilk olduğunu söyleyen Hikmet Karaman: “Bu rekordan ziyade ilklerden biri. Türkiye’de başarının ve başarısızlığın kıstasının ne olduğu halen daha ortaya koyamadık. Onun için bizim esas düşüncemiz, bu takım benim teknik direktörlüğümde düşen bir takım. Dolayısıyla şehre bir borcumuz var. 36 puan aldık. Genç bir takım kurduk istediğimiz bazı düşünceleri hayat geçiremedik. Mutlaka bizim de eksiklerimiz, hatalarımız olmuştur. Ama Türkiye’nin yaşadığı bir darbe girişimi var. Patlayan bombalar, ekonomik sebepler ve bizimde içerisinde bulunduğumuz birçok olay istediğimiz nokta transferleri yapamadık. Kulübün de ekonomisini düşünerek daha genç ve dinamik plan ve proje içerisinde bir takım kurduk. Bunu son haftaya kadar getirdik. Ama olmadı bazı nedenler buna engel oldu.”

BU ŞEHRE BORCUMUZ VAR

Başarısızlığın sorumluluğunun kendisinde olduğunu ve Rize şehrine borcu olduğunu belirten Karaman bu başarısızlığın birinci derecedeki sorumlusu benim. Bu şehre bir borcumuz var. Bu borcu en iyi şekilde iyi bir planlama ile önümüzdeki sezon sonunda tekrar süper lige dönüşü çok iyi bir şekilde yapıp orada kalıcı bir takım olmak istiyoruz. Biz bu sezon başı oyuncu projesi yapmıştık. Mukavelesi devam eden oyuncu gurubu var. Yani her sene 13-14 futbolcunun gelip gittiği bir takım değiliz. 5 senelik bir plandı bu.”

DÖNÜŞÜMÜZ MUHTEŞEM OLACAK

Çaykur Rizespor’un süper lige dönüşünün muhteşem olacağını belirten Karaman bunun için öncelikli olarak şehrin takımıyla bütünleşmesi gerektiğini vurguladı. Bunun için ne gerekiyorsa yapılacağını söyleyen Hikmet Karaman: “ Rize’nin, Rize şehrinin geri dönüşü çok muhteşem olacak. Önemli olan şehrin bütünleşmesi, taraftarın bütünleşmesi, kırgınlıkların sona ermesi ve belli yerlere mesajlar verilmesi gerekiyor.

Bir futbol şehri olmamız lazım. Sayın Başkan Metin Kalkavan, yönetim kurulu ve teknik adam olarak ta sorumluluk içerisinde yapılması gereken ne varsa bunu yapacağız ve geri dönüşümüzde muhteşem olacak.”