Hafta sonu lider Beşiktaş’ konuk olacak Çaykur Rizespor'da takımın 6 gollü yıldızı Kweuke'nin zorlu randevudan beklentisi büyük. Kazanmak için oynayacaklarını belirten Kamerunlu, “Biz bunu yapabilecek güçte olduğumuzu 7 haftada gösterdik” dedi

Evindeki Bursa yenilgisini lider Beşiktaş’a karşı deplasmanda telafi etmek isteyen Çaykur Rizespor’da takımın bu sezonki yıldızı Kweuke’nin galibiyete olan inancı tam.
Hikmet Karaman’ın geçen sezondan bu yana takımdan istediği oyunu bu yıl sahaya yansıtmaya başladıklarını dile getiren Kamerunlu forvetin, “Geride kalan 7 maçta oynadığımız futbol ve kazandığımız kritik puanlar, ne kadar iyi bir ekip olduğumuzun göstergesi. Beşiktaş bu ligin en iyi futbol oynayan ekibi olarak gösteriliyor. Zaten ligdeki konumları da bunu ispatlıyor. Ancak bizim gibi takımlar bu tür büyük maçlara her zaman iyi hazırlanır. Hocamız da bizi bu maça gerçekten çok iyi hazırladı. Çaykur Rizespor, Beşiktaş karşısında galibiyet için oynayacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dediği öğrenildi.

‘Ortalar Kweuke’ye’
Rize’deki yoğun yağış nedeniyle önceki günü salon çalışmasıyla geçiren Çaykur Rizespor, dünkü idmanında taktik üzerinde durdu. Teknik direktör Hikmet Karaman, özellikle iki kanat beki Eren ve Orhan’ı sık sık ceza alanına Kweuke’ye gollük orta yapmaları konusunda uyardı.

Sneijder’le yarışıyor
6 gol, 1 asistlik performansıyla Çaykur Rizespor’un bu sezonki en skorer ismi olan Kweuke, forma giydiği 7 maçta rakip kaleye tam 28 şut gönderdi. Başarılı oyuncuyu bu alanda geçebilen tek isim 36 şut ile Wesley Sneijder.

Kaynak: Fanatik