Fenerbahçe maçının 72. dakikasında kırmızı kart gören Çaykur Rizespor'un son haftalardaki performansıyla yıldızlaşan futbolcusu Jakop Janster'e yaptığı faulden otürü 2 maç men cevası verildi.

PFDK' dan yapılan açıklamada ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. sporcusu JAKOB JANSTER'in, 27.11.2016 tarihinde oynanan ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. - FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir denildi. 

Dün oynanan Ziraat Türkiye Kupası Maçında oynayamayan Janster hafta sonu Bursa maçında da sahada yerini alamayacak.

Ayrıca aynı maçta Fenerbahçe seyircisine de ihtar cezası ve tribün yasağı cezası verildi:

FENERBAHÇE A.Ş.'nin, 27.11.2016 tarihinde oynanan ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. - FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. Ve 53/4. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MİSAFİR TRİBÜNE giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir müsabakaya girişlerinin engellenmesine,