Rizespor’da maç saati ve gününe tepki var… Ligde Gaziantepspor’u 2-0’la geçerek Bursaspor’un da haftayı puansız kapatmasının ardından ligde kalma umutlarını son 2 haftaya taşıyan Rizespor’da, deplasmanda oynanacak olan Osmanlıspor maçının cuma günü saat 20.00’de olması tepki uyandırıyor. Ligde Bursaspor’un 5 puan gerisinde olan ve rakibi ile kümede kalma adına sıkı bir rekabete giren yeşil-mavililer, kendilerinin ve Bursaspor’un aynı zamanda mücadele etmesini istiyor.

TFF ve Süper Lig’in resmi programlarında yer alan maç gün ve saatlerine göre ise, aynı mücadele içerisindeki Bursaspor'un sahasında, 40 puanla 10. sırada bulunan bir başka Ankara takımı Gençlerbirliği maçı ise 28 Mayıs Pazar günü 16.00'da oynanacak!  Süper Lig’de sezon bitimine 2 hafta kala, kümede kalma mücadelesi veren her iki takımın maçlarının farklı günlerde ve farklı saatlerde oynanması, kafalarda daha önce ligde yaşanan çeşitli şaibeleri yeniden canlandırdı ve soru işaretleri bıraktı.      

Yeşil-mavili camianın önde gelen isimleri ve taraftarlar bu duruma tepki göstererek, ligde kalan son 2 haftada her 2 takımın da oynayacağı karşılamaların aynı gün ve saatte alınması çağrısında bulundu. Sezon sonunda Süper Lig’de daha önce yaşanan şaibeler doğrultusunda TFF'nin de zan altında kalmaması için her 2 takımın maçlarının aynı gün ve saatlerde oynanması gerektiğine dikkat çekilerek, Rize ve Ç.Rizespor kamuoyu ile birlikte bütün spor kamuoyunun da aynı hassasiyeti göstermesi gerektiğine işaret ettiler.