Mehmet Cengiz Tesislerinde yapılan imza törenine Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yönetim kurulu üyesi ve Amatör Branşların Koordinatörü Prof. Dr. Arslan Kalkavan, Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübü Derneği İdari Başkan Yardımcısı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik katıldı.


RİZESPOR’DAN SPORCULARA MALZEME DESTEĞİ

İmza töreni ardından bir açıklama yapan Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yönetim kurulu üyesi ve Amatör Branşların Koordinatörü Prof. Dr. Arslan Kalkavan, “Çaykur Rizespor olarak ilimizde amatör branşlar açtık. Bu branşlarda çalışan gençlerimizin en iyi şartlarda eğitimlerini alabilmesi için gerekli desteği veriyoruz. Bunun yanında ilimiz sporuna hizmet veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bizlere bir teklif geldi. Bunu yönetimimizle görüşerek bu teklifi kabul ettik. Bu yıl yapılacak olan yaz spor okullarına Çaykur Rizespor olarak destek vermek için sponsor olduk. Rize’de yaz okullarına katılacak olan sporculara malzeme desteği vereceğiz. Amacımız spor kültürünü aşılamak, temel eğitim vermek, rekreatif spor yaptırmak, kabiliyetli ve üst düzeyde çalışanların profesyonel olmaları için zemin hazırlamaktır. Kulübümüz ve başkanımız bunu sosyal sorumluluk projesi olarak amaç edindi. İlimiz sporcuları için böyle bir sponsorluğun altına imza attığımız için büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

“BU TÜRKİYE’DE BİR İLK”
Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, her yıl Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından yaz okullarının açıldığını ifade ederek, “Bu yıl 30 branşta yaz sporları için duyurularımızı yaptık. 3 bine yakın gencimize spor yaptıracağız. 29 Haziran’da Yeni Şehir Spor Salonu’nda 11.00’de bir şölen şeklinde il spor merkezlerimizin açılışı gerçekleşecek. Çocuklarımıza burada spor malzemelerini dağıtacağız. Çaykur Rizespor’un formasını taşımanın o gençlerin kendi ilini sahiplenme adına çok önemli katkısı olacak. Türkiye’de bu şekilde de bir ilki gerçekleştiriyor olacağız. Şehrin profesyonel bir takımı amatör branşlara malzeme yardımında bulunuyor. Bu çok önemli bir sponsorluk. Çaykur Rizespor logolu spor kıyafetlerini giyecek olan gençlerimiz aynı zamanda şehirlerinin kulübünü temsil etmenin mutluluğunu yaşayacaklar ve ömürleri boyunca o takımın koyu bir taraftarı destekçisi olacaklar. Bu çalışmada desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Çaykur Rizespor’a amatör branşlarda ki faaliyetlerinde başarılar diliyorum. Bu adımlar ilimizde sporun
gelişmesine önemli değerler katacaktır” şeklinde konuştu.

Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübü Derneği İdari Başkan Yardımcısı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ise kulüp olarak ilimizde yapılan spor faaliyetlerine sponsor olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek “Rize’mize hayırlı olsun” dedi.