Almanya Milli Takımı'nın tüm alt yaş gruplarında forma giymiş ve kaptanlık da yapmış olan Çaykur Rizesporlu oyuncu "Geçen sene Türkiye'deki ilk sezonumdu. Gelir gelmez Rize şehriyle bir bütün oldum. Hiç bir uyum sorunu yaşamadım. Üstelik Türkiye Ligi, zorluk derecesi çok yüksek bir lig. Hocamız ilk sezonumda bana şans verdi. Eğer yeni sezonda da şans bulursam, geçen seneki performansımın daha da üzerine koymalıyım" diye konuştu.

Stuttgart alt yapısında yetişen ve FIFA U-17 Dünya Kupası'ndan bronz madalyası olan Robin Yalçın, hiç kimseyi kendine idol olarak seçmediğini belirterek "Henüz yolun başındayım. Elbette beğendiğim futbolcular var ama, açıkçası ben kimseyi kendime idol olarak seçmedim. Futbola Robin Yalçın olarak başladım ve Robin Yalçın olarak bırakmak isterim. Kendi tarzım olsun isterim. Ama kendimden önce Çaykur Rizespor'un başarısı için mücadele etmeliyim. Takım olarak başarılı olduğumuz sürece, her oyuncunun kendi tarzı oluşur" ifadelerini kullandı.

Çaykur Rizespor'da, bir senesini geride bırakan ve geçtiğimiz sezon oynadığı futbolla göz dolduran Robin Yalçın, yeni sezonun hem kendisi hem de takımı için farklı bir sezon olacağını söyledi. Teknik Direktör Hikmet Karaman'ın bir çok scouttan önce keşfederek Türkiye'ye getirdiği Robin Yalçın, sezon öncesinde Avusturya'da çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi.