Çaykur Rizespor'un küme düşmesiyle sonuçlanan ligin son karşılaşmalarının ardından Rize-Trabzon arasında başlayan suçlamaların ve iplerin kopmasının ardından özellikle yaptıkları açıklamalarla iyice fitili ateşleyen iki kulüp başkanı ''100 yıl geçse bu şehir bunu asla unutmaz '' diyen Metin Kalkavan ile  ''kötü amaçları uğruna fesat çıkaranları ıslah eylesin'' diyen MUharrem usta daha bir ay geçmeden objektiflere poz verdi. 

TFF'nin olağan kurulunda ve sonrasındaki iftar yemeğinde bir araya gelen ikilinin ne konuştuğu nasıl bir araya geldiği ise merak konusu. Kimi kaynaklarda ''Rize-Trabzon gerilimi son buldu! Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile Rizespor Başkanı Metin Kalkavan dün düzenlenen TFF Genel Kurulu'nda bir araya geldi. Dün Ankara'da yapılan Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu sonrası düzenlenen iftar yemeğinde, Başkan Yıldırım Demirören Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile Rizespor Başkanı Metin Kalkavan'ı bir araya getirdi.'' denilirken

Başka kaynaklarda ise Usta ve Kalkavan'ın zaten birlikte oturdukları ve uzunca sohbet edip gündemi değerlendikleri daha sonrasında Demirören'in ikilinin yanına gelerek fotoğraf çektirdiği ve barıştırma girişimi gibi bir durumun olmadığı bildirildi. 

Şimdi her iki takımın taraftarı başkanların ne konuştuğunu merak ediyor ve cevap bekliyor. Yapılanalar senaryomuydu?