Geniş ve alternatifli bir kadroya sahip olduklarını belirten Sercan Kaya, “Haftalar geçtikçe oturmuş bir takım olarak daha iyi olacağız. Bu sezonu ligin üst sıralarında bitireceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Çaykur Rizespor'un kaptanı Serçan Kaya günebakış'a çok özel açıklamalar yaptı. Milli maçlar nedeniyle lige verilen aradan sonra 3 gün izin yaptıktan sonra dün sabah ve akşam yaptığı antrenmanlarla hazırlıklarına başlayan Yeşil-Mavili takımın kaptanı Sercan Kaya, bir çok konuda önemli sözler sarf etti. Süper Lig'e iyi başladıklarını belirterek sözlerine başlayan Sercan Şunları söyledi: “Fenerbahçe ve Eskişehirspor maçlarında puan kaybeden taraf biz olduk. Bu 2 maçta galibiyeti hak eden taraftık. İyi başladık ama puan olarak daha iyi olabilirdik.”

Sercan, “Hikmet hoca ile geçen sezondan itibaren birlikte olmamız bizim için büyük avantaj. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızın uyumu arttıkça daha da iyi olacağımızı düşünüyorum. Aradan sonra 2 maç üst üste sahamızda oynayacağız. Bu avantajı iyi kullanıp çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Geniş ve güçlü bir kadromuz var. Oynayan oynamayan tüm arkadaşlarımla birlikte kaliteli bir ekip olduk. Haftalar geçtikçe oturmuş bir takım olarak daha iyi olacağız. Bu sezonu ligin üst sıralarında bitireceğimizi düşünüyorum" dedi.

Çaykur Rizespor’da çok tatlı bir forma rekabetinin olduğunun altını çizen Sercan Kaya, "Böylesine bir rekabetin olması çok güzel. Çünkü kazanan Rizespor olacak. Oyuncular olarak bu rekabetten çekinmiyoruz. Çünkü Hikmet hoca forma adaletini her zaman gösteriyor. Bu yüzden de oyuncular olarak kafamız rahat hocamıza güveniyoruz. Gerektiği zaman gereken oyuncuları sahaya sürüyor. Bu rekabet Rizespor'a büyük fayda getirecek. Şimdi taraftarımızdan sahamızdaki 2 maçta çok büyük destek bekliyoruz” dedi.

Takım olarak iyi başladıklarını kaydeden Sercan Kaya, “Onlarda gereğini yapmalıdırlar. Çünkü Milli aradan sonra lig adeta yeni başlayacak. Ayrıca geçen sezon lige verilen aralardan sonra iyi başlayamamıştık. Bunun nedeni de milli takımlarda bulunan yabancı oyuncuların uzun süreli seyahat etmelerinden dolayı geç gelmeleri. Lig maçından bir gün önce gelen arkadaşlarımız oluyordu. Şimdi ise kadro derinleşince hocamız farklı alternatifler kullanacak. Ben bu sezon öyle bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. İyi başladık iyi devam edeceğiz" diye konuştu.