Fenerbahçe'den çaykur Rizespor'a transfer olan ve Süper Toto Süper Ligin 2013-2014 ile 2014-2015 sezonlarında kaleyi koruyan tecrübeli file bekçisi sözleşmesinin bitmesinin ardından eski hocasının takımı Konyaspor ile söz kesti.

Transfer dedikodularında Çaykur Rizespor'un kendisi ile sözleşme yenilemeyeceği ve Konyaspor'un eski kalecisi İtandje ile çıkan anlaşma haberlerinin ardından Konyaspor ile anlaşma imzalayan Serkan Kırıntılı imza töreninde yaptığı açıklama ile kafalarda soru işaretleri bıraktı. 

İki sezon Çaykur Rizespor kalesini koruyan ve takımda taraftarın hiç kimseye göstermediği kadar müsamaha gösterdiği Serkan'ın "Hem beni isteyen hem de benim istediğim bir kulüple anlaştım" demesi kafaları karıştırdı. Taraftarlar Serkan kendi istemeden  Çaykur Rizespor'da zorla mı oynatıldı? son dönemlerdeki isteksizliği bu yüzden miydi? sorularını soruyor. 

Konyaspor ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Serkan Kırıntılı: "“Hem beni isteyen hem de benim istediğim bir kulüple anlaştım. Bu nedenle de mutluyum ayrıca tekrar Aykut hoca ile çalışma heyecanı yaşayacağım. Sezonun ilk antrenmanını iple çekiyorum diyebilirim. Fenerbahçe’de üç sene çalıştık Aykut hoca ile şimdi tekrar yeni bir başlangıç yapacağız. İnşallah hem benim adıma hem camiamız adına hem de Aykut hoca adına hayırlı bir transfer olur diye düşünüyorum. Rekabet olursa zaten başarı olur diye düşünüyorum. Hemen hemen her mevkide üç-dört oyuncu vardır bir kulübün içerisinde. Rekabetten korkmuyorum, çekinmiyorum. Ligin son maçında iki yüzüncü maçımı oynadım ben. Geçen sene 34 lig maçının 33'ünü oynadım. Bir sene önce Rizespor’a ilk katıldığımda dördüncü hafta başladım, 31 maçın 31'ini oynadım. Ben kendime güveniyorum, inanıyorum” diye konuştu.

Kırıntılı, Torku Konyaspor taraftarından da övgüyle bahsederek, “Aslında ben herhalde Konyaspor’a en az sayıdaki taraftar karşısında oynadım. Çünkü televizyondan izlediğimde 40 bin 45 binleri gördüm. Çok heyecanlıyım o taraftarı tekrar görmek için o günü de iple çekiyorum diyebilirim” ifadelerini kullandı.