Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile karşılaşan Çaykur Rizespor, sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Çaykur Rizespor Basın Sözcüsü Aykut Ferah, beklenmedik bir mağlubiyet aldıklarını ve oyun genelinde takımın kötü oynadığını belirterek, "Bunu gerçekten beklemiyorduk. Oyun genelinde iyi oynadığımızı söyleyemeyiz. Eksiklerimiz vardı. Hakemin özellikle Kweuke’ye karşı yapılan iki müdahalede hakemin faul vermediğini düşünüyoruz. Bu şekilde verilmediğini düşündüğümüz bir penaltımız da var. Bu mazeretlere sığınmıyoruz ancak 1-0’dan sonra oyunu toparlama çalışmamız 1-1 olsaydı sonuç verebilirdi. Oyunu toparlayamadık, mağlup olduk” dedi.

 
"TRABZONSPOR MAÇI TELAFİ MAÇI OLACAK"
Ferah, Mersin’de kaybedilen 3 puanı hafta sonu kendi evlerinde oynayacakları Trabzonspor maçı ile telafi etmek istediklerini belirterek, “Kendi sahamızda her maça 3 puan için çıkıyoruz. Büyük kulüpler karşısında kaybettiğimiz 3 puanları fazla önemsemiyoruz. Biz puan hesaplamasını rakiplerimize göre yapıyoruz. Bu hafta Trabzonspor’u sahamızda ağırlayacağız. Trabzonspor’da zor günler geçiriyor. Trabzonspor karşısında kendi sahamızda mutlak 3 puan almaya çalışacağız. Alacağımız galibiyet ile Mersin’de kaybettiğimiz beklenmedik 3 puanı telafi edebiliriz" dedi.
 
TAKIMA İZİN VERİLMEDİ
Öte yandan maçtan hemen sonra Rize’ye dönen Karadeniz ekibi, ara vermeden bugün Mehmet Cengiz Tesisleri’nde Trabzonspor maçının hazırlıklarına başlıyor. Ferah, takıma izin verilmemesi ve maçın hemen ardından çalışmalara başlanılmasının bir ceza olarak nitelendirilemeyeceğini belirterek, "Maç öncesinde takımın maç günü Trabzon’a dönüş biletleri alınmıştı. Maçtan sonra planlanan bir şey değil. Kupa kuraları da çekiliyor. Trabzonspor ile de Cumartesi oynayacağız. Zaten çalışmak için fazla bir zaman yok. Maçın hemen ardından takımın çalışmaya başlaması ceza olarak değerlendirilmemeli" diye konuştu.