Çaykur Rizespor kulüp Başkanı Metin Kalkavan, başkanlığı Hasan Kemal Yardımcı’ya devir etti.

Sekiz yıldır kulüp Başkanlığı görevini yürüten Başkan Kalkavan, anonim şirket içinde koltuk değişikliği yaptıklarını ifade ederek;” Gönüller bir sadece yönetim değişiyor. Bu değişikliğin çok faydasını göreceğiz. Bu iş dışarıdan göründüğü gibi değil, çok ciddi sıkıntılar var. Sekiz sene önce Hasan Başkan bizi kendisi toplamıştı. O günden beri ciddi yol aldık, sportif başarı hariç. Ben öncelikle hepinizden helallik istiyorum, özür diliyorum, hakkınızı helal edin. İnsanlar farklı fikirde olabilir, saygı duyarım, anlaşabildiğim kadar anlatmaya çalıştım. Görevler ani gelişir, bir telefon gelir göreve çağrılırsınız. Bu seneki takım geçen seneki takımdan daha iyi durumda. Bu sezon inşallah hızla süper lige döneceğiz. Rize’de bu işi yapmak çok kolay değil. Ben anonim şirket ortaklığına devam edeceğim. Bunu bir firma içinde değişiklik olarak düşünün. Hasan başkanın kendisine ve yönetime başarılar diliyorum. Bazılarınızı kızdırmış olabilirim, tekrar haklarınızı helal edin. Ben sadece beyinlerinizi biraz farklı etki yapmak istemiştim.” dedi.

 Kalkavan, "Çaykur Rizespor'da 8 yıl görev yatıklarını ve bu süre zarfında, sportif açıdan bazı hatalarımız olmuştur ancak markamızın kurumsal bir düzeye çıkması içinde elimizden geleni yaptık ve bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Biz zaten Çaykur Rizespor A.Ş'nin ortaklarıyız. Hem dinlenmiş olacağız hem de Rizespor için yeni Başkanımız Hasan Kemal Yardımcı ve ekibine gereken desteği verip yolumuza devam edeceğiz. Allah bize bu görevi nasip etti, biz de layıkıyla yaptığımızı ve emin ellere testim ettiğimizi düşünüyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum" dedi.

"Biz ihtilal yapmaya gelmedik"
Bugün Başkanlık koltuğuna resmen oturan Hasan Kemal Yardımcı ise yaptığı açıklamada "Bizler hali hazırda bu şirketin mevcut ortaklarıydık. Değişen bir şey olmadı. Bir koltuktan kalktık bir koltuğa oturduk. Metin Başkana ve ekibine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü 8 yıl önce bu takımın şartları bu şekilde değildi. Arkadaşlarımızın, yaptıkları ortadadır. Giden yönetimin üzülmesi kırılması beni üzer. Ben bu yaşımda nasıl bir görevi üstlendiğimin farkındayım ve bunun için iş birliği içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hem taraftarımızla hem basınımızla hem de yani Bakanımız Osman Aşkın Bak'la daha ilerisini nasıl görebilirizin hesabını yapıp bu takımı Süper Lige nasıl yeniden çıkartabiliriz çalışmalarını şimdiden yapmamız gerekiyor. İşi çok sıkı tutmamız ve kesinlikle bırakmamamız lazım" diye konuştu.
Rizeli hemşehrilerini stada gelmeleri için herkese görev düştüğünü ifade eden Yardımcı, "Artık dayanacak gücümüz yok. Rize'ye yakışan çıkıp mücadelesini yapmak ve Süper Lig'e kaldığı yerden devam etmektir" ifadelerini kullandı.