Doğu Karadeniz Bölgesinde bulunan Artvin Çoruh Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi Rektörleri RTEÜ ev sahipliğinde bir araya geldiler.

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın misafiri oldular.

Rektörlük Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, bölge üniversiteler arasında yapılmakta olan işbirlikleri değerlendirildi ve yeni işbirliği imkânları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca, pandemi sürecinde üniversitelerde yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerinin durumu ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamadan devam ettirilmesi, eğitim-öğretim ve araştırma geliştirme süreçlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanması ile büyük bir sorumluluğun yerine getirildiği vurgulandı.

Görüşmede, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı Bahar Döneminde de, Kovid-19 ile ilgili bütün önlemler alınarak Güz Döneminde olduğu gibi yüz yüze eğitime hibrit/karma eğitim yöntemi ile devam edilmesine karar verildi.

Ayrıca Bahar Döneminde, uzaktan eğitim yöntemi ile verilen derslerin azaltılıp yüz yüze eğitim vasıtasıyla verilecek derslerin artırılması kararlaştırıldı. Yine toplantıda, bu tür toplantıların yardımlaşma ve işbirliğini artırma ile belli konuları istişare etme anlamında önemli olduğu vurgulanarak belli aralıklarla devam ettirilmesi kararlaştırıldı.