Programa; Rize Valisi Kemal ÇEBER, Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin GÖKDUMAN, Rize İl Jandarma Komutanı Hakan DEDEBAĞI, Azerbaycan Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Necibe NECİBOVA, akademisyenler ile idari personel katıldı.Konferans öncesi Üniversitenin anı defterini imzalayan Büyükelçi ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman görüşme sonunda hediye takdiminde bulundu.

Konferansta Azerbaycan'ın dış politikasını ülke sınırlarının bütünlüğü, komşu ülkelerle olan diyaloğu ve dünyadaki barışa katkı olmak üzere üç temel unsur üzerine kurduğunu kaydeden Büyükelçi İBRAHİM, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin de "kardeşlik" çizgisinde ilerlediğini belirtti. Türkiye ile duygusal bağın ötesinde eğitim, kültür, proje, savunma, ekonomi gibi birçok alanda ortak çalışmaya imza attıklarını vurgulayan Hazar İBRAHİM, Türkiye ve Azerbaycan’ın bir arada olmasının Türk dünyasının birlikteliği anlamına geldiğini söyledi.

Ardından Büyükelçi Hazar İBRAHİM katılımcıların sorularını yanıtladı.

Konferans sonunda programa katkıları dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN,  Büyükelçi Hazar İBRAHİM’e günün anısına Üniversite şilti sunarken, Büyükelçi de Rektöre plaket takdiminde bulundu.