Öğrencilerin, üniversite havasını soluyarak moral ve motivasyonlarını artırmak amacıyla Artvin Şehit Savaş Gedik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ordu Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ordu Çamaş Çok Programlı Anadolu Lisesi, Giresun Kız Meslek ve Anadolu Kız Meslek Lisesi, Giresun Tirebolu Anadolu Lisesi ile Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini ziyaret ettiler.

Gerçekleştirilen program çerçevesinde öğretmenleri öncülüğünde Su Ürünleri Fakültesini ziyaret eden konuk öğrenciler akvaryum ünitelerindeki balık çeşitlerini inceledi.

Tatlı su türünde Türkiye’de birinci sırada bulunan Türkiye Balıkları Müzesi’ni de gezme fırsatı bulan öğrenciler daha sonra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, ardından ise Fen Edebiyat Fakültesini ziyaret ettiler. Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nda ilgililer tarafından hem cihazlar, hem de cihazların ne gibi ölçümler yaptığı konusunda bilgiler verildi.

Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki sosyal alanlar ile Üniversite birimlerinin de gezildiği program sonunda konuk öğrenciler, hem üniversite ve bölüm seçimi konusunda bilinçlendiler, hem de üniversite yaşamını yerinde görme imkânını elde ettiler.