Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) 10. Mezuniyet Töreni’nde Refike Yılmaz isimli bir anne, diplomasını 2 yaşındaki bebeği Sıla Yılmaz ile birlikte aldı.

RTEÜ 10. Mezuniyet Töreni bugün Üniversite Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Törene çevre üniversitelerden çok sayıda rektör de katıldı. Törende ilk konuşmayı üniversite dönem birincisi Elif Ulucenk yaptı. 3.80 başarı notu ile mezun olan Ulucenk konuşmasının ardından birinciler kütüğüne adını çaktı.



Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın konuşması sırasında ise ses sisteminde sorunlar yaşandı. Karaman konuşmasında, 10. mezuniyet yılına erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bugün itibariyle üniversitemizde 13 fakülte, beş yüksek okul, altı meslek yüksek okulu, 13 araştırma merkezi bulunmaktadır. Bu birimlerde 977 öğretim elemanı ve 18 bin öğrencimiz bulunmaktadır. Üniversitemizden bugüne kadar 31 bin öğrenci mezun oldu. Bu yıl ise yaklaşık olarak 6 bin öğrencimizi mezun ediyoruz” dedi.



BEBEĞİ İLE DİPLOMASINI ALDI
Konuşmaların ardından mezuniyete hak kazanan öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. İlahiyat Fakültesi mezunlarından Erzurum nüfusuna kayıtlı öğrenci Refike Yılmaz, diplomasını almak üzere sahneye kucağındaki Sıla isimli 2 yaşındaki bebeği ile çıktı. Yılmaz diplomasını Rize İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun’un elinden aldı. Yılmaz yaptığı açıklamada, “Diplomayı almaya kızımla birlikte geldim. Mezun oluyorum. Bitiyor inşallah. Mutluyuz” dedi.



Mezuniyet töreni öğrenci andı ve ardından kep fırlatma töreni ile son buldu.