Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gençlere yönelik nezih bir ortam hazırlanması amacıyla RTEÜ Merkez Kampüsündeki Ahmet Erdoğan Camii yanında yapılan Diyanet Gençlik Ofisinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, üniversitelerin dünyanın çeşitli yerlerinden gelen öğrencilere ev sahipliği yaptığını, bu öğrencileri gerek eğitim-öğretim gerekse milli ve manevi değerler ışığında yetiştirmek gibi büyük bir sorumlulukları bulunduğunu hatırlatarak, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize hem rehberlik anlamında hem de birlik ve beraberliğin pekişmesine katkı sağlaması anlamında hizmet verecek olan bu önemli eseri kazandıran Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğümüze teşekkür ediyorum.” dedi. Rektör, eserin RTEÜ’ye ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra Diyanet Gençlik Ofisinin açılışı gerçekleştirildi. Kurdele kesiminin ardından Rektör ve beraberindekiler Diyanet Gençlik Ofisini gezerek ilgililerden bilgi aldı.

Açılışa, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Yılmaz ile Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Topal, Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Müftülük yetkilileri, akademik ve idari personel katıldı.