Türkiye’nin en büyük girişimcilik etkinliği olan Big Bang bir kez daha Türkiye’nin ve dünyanın yükselen girişimlerini ağırlayacak. Bu yıl izleyicilere benzersiz bir online deneyim de sunmaya hazırlanan etkinlikte 87 girişim standı online olarak gezilebilecek; TOP 20 girişimleri görkemli bir sanal sahnede sunum yapacak. Etkinlikte, sürpriz gösteriler ve konuklar da yer alacak.

İTÜ Çekirdek bu yıl aralarında Arnavutluk, Azerbaycan, Hindistan, İran, Karadağ, Kosova, Lübnan, Makedonya, Malezya, Nijerya, Pakistan, Romanya, Sırbistan ve Tunus’un da yer aldığı 20 farklı ülkeden ve Türkiye’nin 81 farklı şehrinden binlerce başvuru aldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencileri ile Tıp Fakültesi Öğretim Üyesinin birlikte hazırlamış oldukları tıp eğitiminde simülasyon yöntemleri kullanımını tüm hastanelerde mümkün kılan, mobil, kullanıcı dostu, makul fiyatlı ve eğitimcilerle öğrencilerin farklı kurumlarda da olsa iletişimine imkan vererek bir ekosistem oluşmasına imkan veren sosyal girişim projesi RISE ile İTÜ BIGBANG’te Türkiye'deki en iyi 20 girişimden biri olarak seçildi ve finallere katılmaya hak kazandı.

Türkiye’nin ve dünyanın yükselen girişimlerini ağırladığı yarışmada RTE Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ersen Beyatlı, Dr. Öğr. Üyesi Yiğit Mahmutoğlu ve öğrencilerinden Ömer Ergin, Adnan Kocatürk ve Muhammet Sergen Yılmaz ile Tıp Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Kenan Kanburoğlu’nun birlikte hazırladığı bir sosyal girişim hikâyesi olan RISE, Tıp eğitiminde simülasyon yöntemleri kullanımını tüm hastanelerde mümkün kılan, mobil, kullanıcı dostu, makul fiyatlı ve eğitimcilerle öğrencilerin farklı kurumlarda da olsa iletişimine imkân vererek bir ekosistem oluşmasına imkan sağlayacak.

RISE Nedir?

R.I.S.E. Teknoloji tıp ve elektrik-elektronik mühendisliği alanlardaki uzman ve yetenekli kişilerden oluşan 6 kişilik bir ekip tarafından kuruldu. Medikal alanlardaki eğitimlerde yüksek yetkinlik kazandıran simülasyon tabanlı yöntemlere erişimin zorluğunu fark eden ekip; bu zorluğu gidermeyi hedefleyerek 2020 yılında çalışmalarına başlamıştır. R.I.S.E. Teknoloji, simülasyon tabanlı eğitimlerde kullanılan pahalı, karmaşık ve hantal mekanik tabanlı sistemler yerine; oldukça ekonomik, kompakt ve adaptif yazılım tabanlı bir alternatif geliştirerek mekanik sistemlerin dezavantajlarını ortadan kaldırmayı amaçlamakta. Bu sayede simülasyon tabanlı medikal eğitimlere erişimi kolaylaştırarak, tıp eğitiminde fırsat eşitliği ilkesini savunmakla kalmayıp aynı zamanda büyük katkı sunan sosyal bir girişim olarak da göze çarpmakta. Aynı zamanda bu alanlarda eğitim veren kurumların ölçme, değerlendirme ve akreditasyon standart haline getirmeyi hedefleyen R.I.S.E. Teknoloji ekibi, bu konuda kurumlara büyük kolaylıklar sunmakta. Ayrıca öğrencilere ve eğitmenlere de sunmuş oldukları fırsatlar ve kolaylıklar sayesinde onların da alanlarında en iyi eğitimi alan ve veren birisi olarak kendilerini geliştirmelerine de olanak sağlamakta. R.I.S.E. Teknoloji grubu yakın zamanda medikal alandaki her türlü eğitimde kendini gösterecek bir girişim olma yolunda hızla ilerliyor.