Daha önce akreditasyon belgesi alma başarısı göstermiş olan Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’ne ilaveten 6 program daha akreditasyon belgesi almaya hak kazandı.

Akreditasyon çalışmaları kapsamında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği Bölümleri, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından öğretmenlik programlarının akreditasyonunu gerçekleştirmek üzere yetkilendirilmiş olan EPDAD (Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından akredite edilerek RTEÜ’ye akreditasyon belgesi kazandırdı.

Üniversite bünyesinde başlatmış olan akreditasyon çalışmaları ile ilgili yapılan açıklamada: “ 2019 yılında Eğitim Fakültesi’nin; Fen Bilgisi Öğretmenliği ile İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programları, 2020 yılında da Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği Programları EPDAD’a akreditasyon müracaatında bulundu. Akreditasyon süreci ön değerlendirme, öz değerlendirme ve saha ziyareti şeklindeki 3 aşamalı bir değerlendirmeden oluşmaktadır. Bu süreç, içinden geçmekte olduğumuz salgın dolayısıyla bazı programlarda iki yıl, bazı programlarda da bir yıl sürmüştür. EPDAK tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 6 lisans programımız akreditasyon sürecinden başarılı bir şekilde geçti ve akreditasyon belgesi almaya hak kazandı.

Üniversitemiz bünyesinde akreditasyon belgesi alan bu programlarımıza ilaveten, Tıp ve İlahiyat Fakültemiz ile Fen Edebiyat Fakültemizin Fizik, Kimya, Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih Bölümleri de akredite olmak için müracaatta bulunmuş olup akreditasyon süreçleri devam etmektedir.

Akreditasyon belgesi almaya hak kazanan bölümlerimizin başta bölüm başkanları ve sürece destek veren öğretim elemanları olmak üzere öğrencilerimize, paydaşlarımıza ve süreci koordine ederek yöneten Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Geçit’e gösterdikleri bu başarı dolayısıyla teşekkür ediyor, alınan akreditasyon belgesinin ve elde edilen başarının bölümlerimize, Eğitim Fakültemize, Üniversitemize ve yükseköğretim sistemimize hayırlı olmasını diliyoruz.” Denildi.