Genlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, memleketi Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin 2017-2018 yılı akademik açılış programına katıldı. 


Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi salonunda düzenlenen programa Bakan Bak’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Bilal Erdoğan, çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrenci katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yaptığı konuşmada bilgiyi en iyi şekilde yönetenlerin söz sahibi olacaklarını vurgulayarak, "Gençlerimizin hayallerine sarılmaları gerekiyor. Hayaliniz olmadan bir yere varamazsınız. İşte bu ülkenin gelişmesi ve büyümesi için bu şekilde gençlere ihtiyacı var. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, 20 bin 700 öğrenciye ve bin 27 öğretim üyesine ulaştı. Kurulan üniversiteler arasında tercihlere baktığımızda yüzde 88 oranında doluluğa ulaştı. Sayın Cumhurbaşkanımızın üniversitemizin niteliğini arttırmak için gösterdiği çaba hepimizin akıllarında. Gerçekten bu üniversitenin çok daha iyi noktaya gelmesi için çok daha çaba sarf ediyor. Bizim büyüyen, gelişen Türkiye’ye ihtiyacımız var. Bunu nasıl yapacağız; üniversitemizle sanayimiz iş birliği yapacak. Üretilen bilgiler dönüştürülerek üretime ve hizmete yönlendirilecek. Bu işbirliği ile beraber kalkınacağız. Kalkınma ve büyüme hedeflerimiz ortada. Bunu bilgiyle yapacağız. Biz başkalarının yaptıklarını değil, yeni şeyler yapmamız gerekiyor. Bunu yapacak güçte bilgidir. Ortadoğu coğrafyası ortada, etrafımızda dönen oyunları görüyoruz. Bunlara karşı bu ülkenin gençleri bilgi sahibi olacak ve ülkesinin geleceğe güçlü bir şekilde gitmesi için çaba gösterecek. Biz yeni işler yapmayı başardığımız zaman bu coğrafyada güçlü kalacağız" dedi. 



"Öğrencilerimize vereceğimiz kredi 425 TL’den 470 TL’ye çıkarıldı’’
AK Parti iktidara geldiği zaman öğrenci kredisinin 45 lira olduğunu söyleyen Bakan Bak, "Şu anda Kredi Yurtlar Kurumunda 750 yurdumuzda 616 bin öğrencimize hizmet veriyoruz. Bu yıl öğrencilerimize vereceğimiz kredi, Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı, 425 liradan 470 liraya çıkartıldı. AK Parti iktidara geldiği zaman bu 45 liraydı. Yüksek lisans öğrencisi için bu iki katı, doktora öğrencisi için ise üç katı. Gençlerimizin daha iyi ortamlarda eğitim görmelerini istiyoruz ve daha modern yurtlar yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.