RİZE Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde (RTEÜ) öğrenim gören 42 ülkeden 464 uluslararası öğrencinin katılımıyla Rize 2. Uluslararası Öğrenci Futbol Turnuvası düzenlendi. 

RTEÜ’nün kampüs halı sahasında gerçekleştirilen turnuvaya, Rize Valisi Kemal Çeber, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ve çok sayıda öğrenci katıldı. Turnuva RTEÜ Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet İshak Demir ile Prof. Dr. Adnan Yılmaz’ın başlama vuruşuyla start aldı. Oldukça çekişmeli geçen turnuvanın finalinde Afrika Karması ile Ürdün takımı karşı karşıya geldi. Mücadele sonunda Afrika Karması birincilik kupasının sahibi olurken; ikinciliği Ürdün, üçüncülüğü ise Yemen takımının elde etti.  Rize Valisi Çeber, Rektör Karaman ve İl Müdürü Çelik turnuvada başarılı takımlara kupalarını takdim etti.

“Uluslararası Öğrenci Kardeşliği Projesi” kapsamında bu yıl ikincisi gerçekleştirilen turnuvaya katılan tüm takım oyuncularına teşekkür eden Rektör Karaman “Bu organizasyonun öğrenciler arasındaki bağın daha da güçlenmesine katkı sağlıyor” dedi. Rektör Karaman, mücadelelerin ardından finale kalan takımları da tebrik etti.