RTEÜ Rektörü  Prof. Dr. Hüseyin Karaman yeni akademik yıl dolayısıyla açıklama yaptı.

Açıklama Şöyle:

"2020-2021 eğitim öğretim döneminde Üniversitemizin 14. akademik yılına başlamasının heyecanını ve haklı gururunu yaşamaktayız. Ancak tüm insanlık ailesini etkileyen salgın dolayısıyla maalesef bu dönemde yüz yüze olarak başlayamıyoruz. Üniversitemiz, ülkemizin Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlemiş olduğu 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşması noktasındaki sorumluluklarının bilincinde olarak yeni akademik yıla başlamaktadır. 2020 YKS sonuçlarına göre Üniversitemiz ailesine 4800 yeni öğrenci katılmıştır. Lisans programlarımız, % 99 doluluk oranı ile kuruluşundan bu güne en yüksek tercih edilirlik ve doluluk oranına ulaşmıştır. 14 Fakülte, 3 Enstitü, 5 Yüksekokul ve 6 Meslek Yüksekokulumuzda 19.000 civarındaki öğrenciye 2.000 akademik ve idari personelle Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde eğitim vermekteyiz.

Sevgili Öğrencilerim,

Üniversitemiz, ülkemizin kalkınmasının nitelikli bilgi ve nitelikli insan kaynağı ile mümkün olacağı bilinciyle hareket etmektedir. Referansımız kuruluşumuzdan itibaren geçen kısa zamanda ortaya koyduğumuz akademik performans ve başarı ile yetişmiş akademik kadromuz ve kurumsal yapımızdır. En temel önceliğimiz, “bilgi ve değer üreten üniversite” sloganıyla çıktığımız bu yolda, sizlerin, sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde mesleklerini ifa edebilecek eğitim ve donanıma sahip bireyler olarak yetiştirilmesidir. Bu noktada hiçbir fedakârlıktan kaçınmamaktayız.

Çok Kıymetli Meslektaşlarım,

Büyük bir özveriyle edinmiş olduğunuz birikim ve tecrübeyi yine aynı fedakârlıkla öğrencilerimize aktarmaktasınız. Bu heyecanı hiç kaybetmeden, içinden geçmekte olduğumuz salgın sürecinde daha fazla çalışarak ülkemize ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizler bu yüce kurumun asli unsurlarısınız. İdealist kimliğiniz ve çalışkanlığınızla bir yandan eğitim faaliyetlerini yürütürken diğer taraftan araştırma geliştirme ve topluma hizmet çalışmalarınızı da yürütüyorsunuz. Bu yöndeki çabalarınıza her zaman destek vereceğiz. Temel hedefimiz Yeni Türkiye’nin yenilikçi bir üniversite modelini ortaya koymaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 2020-2021 akademik yılının, öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz, bizlere güvenip evlatlarını emanet eden aileler ve yükseköğretim camiamız için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyor, en kısa zamanda yüz yüze eğitimde buluşabilme temennisiyle sevgilerimi sunuyorum."